1 iulie 2019

Adrian Munteanu la Tabăra Coolturală BookLand

Prima tabără se organizează la Moieciu de Sus, județul Brașov – Centrul de Tineret Respiro 2* între 30 iunie – 7 iulie 2019 (2 grupe, 6 – 14 & 15 – 18 ani). Poetul Adrian Munteanu se întâlnește cu copiii și tinerii celor două grupe în două întâlniri separate, potrivit vârstei participanților, marți, 2 iulie 2019, începând cu ora 16:00. Acesta le vorbește despre poezia sa dedicată copiilor (grupa 6-14 ani) și despre sonetele sale (grupa 15-18 ani) și susține minirecitaluri poetice sub genericul „Poezie și interpretare”.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 20 februarie 2019

Maia Morgenstern și Adrian Munteanu la Torino

La inițiativa și organizarea Centrului de Cultură și Tradiție Românească din Torino, Italia, în perioada 21-23 februarie 2019 se desfășoară un ciclu de manifestări dedicate „Zilei internaționale a femeii”.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 3 decembrie 2012

Adrian Munteanu invitat în juriul Premiului Literar Internaţional NUX

Întors recent de la Milano, unde a participat la Târgul Internaţional de Carte şi a primit Premiul Internaţional de Literatură NUX pentru anul 2012, scriitorul Adrian Munteanu a primit o onorantă invitaţie de la organizatori, acea de a face parte din comisia pentru anul 2013. Această invitaţie se constituie şi într-o şansă ca alţi scriitori români să intre în vizorul organizatorilor.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 18 voturi
Încarc...
 19 octombrie 2012

Scrisoare deschisă: La Milano voi fi singur

Câteva zile mai sunt până când se va deschide prima ediţie a Târgului Internaţional de Carte de la Milano. De mult se ştie, aproape de la începutul anului, că printre cei trei scriitori din Europa, invitaţi de onoare ai manifestării aflată sub patronajul Consiliului Europei, alături de un nord irlandez şi un francez, se numără şi un român, subsemnatul Adrian Munteanu, autorul a şapte volume de sonete, membru al Uniunii Scriitorilor din România. De aproximativ o lună, organizatorii Târgului milanez m-au anunţat că am fost ales să mi se decerneze, într-o conferinţă de presă care va avea loc în 28 octombrie, ora 10, marele premiul al acestei ediţii inaugurale a Târgului Internaţional de Carte, premiul european NUX. Un sonetist român premiat chiar în patria lui Petrarca!

Pe parcursul lunilor din urmă, organizatorii au trimis adrese tuturor instituţiilor româneşti care îşi asumă sarcini culturale, adrese prin care anunţau că un scriitor român urmează să deschidă seria premiilor acestui eveniment, îşi exprimau „onoarea de a celebra cultura română în Europa”, şi îi invitau să devină, în mod gratuit, parteneri ai manifestării. Singura lor obligaţie, mai mult morală, era aceea de a populariza evenimentul, de a se lăuda cu truda şi izbânda scriitorului care îi reprezintă. Pentru aceasta, sigla instituţiei respective ar fi tronat pe site-ul Târgului milanez de carte. Singura instituţie care a răspuns acestei invitaţii a fost Primăria Braşov, oraşul meu natal, a cărei siglă se poate vedea pe site-ul www.saloneinternazionaledellibro.it.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 13 voturi
Încarc...
 20 martie 2012

Scriitorul Adrian Munteanu la Salonul Internaţional al Cărţii de la Milano

La Târgul Internaţional de Carte de la Milano, care are loc în perioada 26-29 octombrie 2012, scriitorul român Adrian Munteanu a fost desemnat printre cei trei poeţi care vor primi Premiul Internaţional de Literatură NUX. „Este o mare onoare să celebrăm cultura română în Europa”, spune organizatorul. Alături de Adrian Munteanu, vor fi răsplătiţi cu această importantă distincţie poetul nord-irlandez Desmond O’Grady şi scriitorul francez Daniel Maximin.

Adrian Munteanu ne-a declarat: „Este onorant pentru mine, un scriitor care a apărut relativ târziu în peisajul poeziei româneşti, ca după 7 cărţi de sonete să existe o recunoaştere internaţională, pe care o văd ca pe un succes al literaturii româneşti contemporane în ansamblul ei. Voi folosi prilejul deplasării în Italia pentru a mă întâlni, în cadrul unui recital pe care am să-l pregătesc, uzând şi de calităţile mele actoriceşti, cu membrii comunităţii româneşti din Milano si, poate, până atunci, vom stabili ş alte contacte cu românii din peninsulă.”

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 7 voturi
Încarc...
 27 noiembrie 2009

Femeie!…

Femeie!…Duminică, 29 noiembrie 2009, de la ora 13:30, Editura Minerva organizează la standul său din cadrul Târgului de Carte Gaudeamus (standul 14 al editurilor Minerva şi Aramis, deschis la nivelul zero al Pavilionului Central), Complexul expoziţional Romexpo din Bucureşti, lansarea volumului de sonete „Femeie!…” de Adrian Munteanu.

Participanţii care vor achiziţiona cartea, vor primi un CD cadou cu 20 de sonete în interpretarea autorului. Prin amabilitatea acestuia, includem unul dintre sonete:

Cu prilejul lansării va avea loc un recital extraordinar Maria Răducanu. Printre participanţi se vor regăsi Valeria Manta Tăicuţu şi Ana Munteanu (redactorul editurii Minerva).

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 2 voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

februarie 2020
L Ma Mi J V S D
« ian.    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii