Arhiva pentru noiembrie 26th, 2021

 26 noiembrie 2021

Măririle și decăderile monumentelor din România

Proiectul „Măririle și decăderile monumentelor din România”, produs pe platforma muzeală privată PostModernism Museum, propune cercetarea, documentarea, arhivarea, producerea de conținut original și prezentarea sub forma unei platforme online a unei selecții de monumente, fie realizate, fie în stadiile diferite de proiectare pe care acestea le-au avut, fie nerealizate, fie strămutate sau distruse, aparținând genurilor de sculptură, arte decorative monumentale, parte a patrimoniului material și istoriei artelor din România. Conținutul cercetării este pus la dispoziția publicului online și este însoțit de interviuri cu specialiști și tururi virtuale ghidate.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 

7.000 de euro pentru câteva pagini Emil Cioran pentru „Cartea amăgirilor”

Manuscrisul enunțat de Emil Cioran în timpul creării volumului „Cartea amăgirilor” a fost adjudecat pentru 7.000 de euro în cadrul Licitației de carte rară, hărți și manuscrise. Prețul a crescut în licitație de 6 ori, pornind de la 1.800 de euro, fiind cea mai mare valoare de adjudecare a unui lot. O evoluție impresionantă a avut și cartea scrisă de Dimitrie Cantemir, „Istoria Imperiului Otoman”, cu 22 de gravuri ce ilustrează portretele sultanilor, fiind adjudecată pentru 6.000 de euro.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Friday

DJ-ul și producătorul Timmy Trumpet colaborează cu producătorul londonez Blinkie, pentru noul său single, „Friday”, feat. Bright Sparks. În timp ce mulți îl cunosc pe Timmy Trumpet drept un adevărat entertainer pe scena festivalurilor internaționale, cel mai recent single al său cucerește numeroase teritorii și demonstrează cât de cameleonic este Timmy.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Camille Defrenne și Suzanne Simard: Limbajul secret al copacilor

Majortatea pădurii trăiește în umbra giganticilor care formează marele coronament. Aceștia sunt cei mai bătrâni copaci, cu sute de copii și nepoți. Ei comunică cu vecinii lor, împart hrană, resurse și înțelepciune, acumulate de-a lungul vieții lor, toate acestea în timp ce sunt înrădăcinați într-un loc. Cum fac ei asta? Camille Defrenne și Suzanne Simard explorează vastul sistem de rădăcini și comunicarea complexă a copacilor. Lecție de Camille Defrenne și Suzanne Simard, regia de Avi Ofer.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Aceasta este arhiva pentru ziua 26 noiembrie 2021.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

noiembrie 2021
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii