Arhiva pentru octombrie 14th, 2020

 14 octombrie 2020

„Fluturul morții” de Dimitrie Anghel

Dimitrie AnghelE un amurg misterios de toamnă, și umbra urcată în negrii chiparoși coboară încet și se întinde pe drumuri. Zgomotele vii au amuțit și numai șoaptele au ființă, foșnete de ramuri, murmure de foi, țârâituri pierdute…

Și în cuprinsul acesta tăinuit ca o sihăstrie, acum când fluturii de ziuă și-au strâns aripele obosite și s-au strecurat în cuibul florilor ca să doarmă, numai miresmele și fluturii de noapte s-au trezit ca să rătăcească sub lună.

Copiii o știu aceasta și, în așteptarea întâiului zbor, s-au așezat cu bunicul pe lespezile scărilor calde încă de focul soarelui de peste zi. De o parte și de alta a lespezilor, florile roze de leandru înduioșează întunericul și se leagănă în vârful crenguțelor șterse de umbră, parcă ar pluti în aer. O mireasmă amară a umplut văzduhul o clipă și apoi vântul s-a îndulcit cu un miros de trandafir, s-a împrăștiat, ca să vie iarăși tainic să cădelnițeze pe rând toate miresmele.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Lie Like This

Julia Michaels, artista interpretă şi compozitoarea nominalizată la Grammy, premiată cu multiple discuri de platină, revine cu single-ul „Lie Like This”, prima sa piesă solo din 2020.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Kristine Tompkins: Haideți să sălbăticim lumea din nou

Pământul, oamenii și natura sunt interconectați într-un mod inextricabil. Pentru a redeveni sănătoși, trebuie să „resălbăticim” lumea, spune Kristine Tompkins, activistă ecologistă. Urmărindu-i viața, de la CEO al companiei Patagonia până la ecologist pasionat, ea împărtășește cum a contribuit la crearea de parcuri naționale de milioane de hectare de pământ (și ape) în America de Sud, și discută despre rolul major pe care îl avem cu toții în a vindeca planeta. „Avem un destin comun”, spune ea. „Putem să prosperăm sau putem să suferim, dar vom face asta împreună.”

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Aceasta este arhiva pentru ziua 14 octombrie 2020.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

octombrie 2020
L Ma Mi J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii