Arhiva pentru octombrie 19th, 2020

 19 octombrie 2020

„Supremul argument” de George Cair

Când am urcat scările strâmte de lemn ale ministerului de industrie, îngrămădit în localul camerei de comerț din Iași, mi-a fulgerat prin gând interiorul somptuos al palatului Vernescu, cu scările lui monumentale de marmoră scumpă și rară, cu bronzăriile lui grele, cu luxul din toate, în care se răsfață acelaș minister acolo… Și cele două Românii mi-au răsărit alături, cu deosebirea lor enormă, sub legile oarbe ale destinului!

Ajuns la ușa anticamerei secretarului general, am dat de un pâlc de lume îngrămădită, așteptându-și rândul cine știe de câtă vreme, și, cum din fire sunt foarte respectuos pentru drepturile altora, mi-am zis: „Este peste putință să pătrund înaintea celorlalți, iar ca să aștept, nervii mei nu mi-ar da răgaz, așa că mai bine ar fi sa renunț și să plec”.

Dar în acel moment îmi năluci pe dinaintea ochilor figura severă a prietenului meu care, demobilizat în ajun, plecase la București, în trenul special al primului ministru și al ministrului de externe, după ce mi-a șoptit următoarele:

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

My Mama Told Me

Alma, tânăra și talentata artistă originară din Bulgaria, cunoscută pentru sound-ul pop melancolic, lansează single-ul „My Mama Told Me”, a cincea piesă, un proiect cu o notă rebelă. Piesa este compusă alături de producătorul bulgar de top, și totodată artist hip-hop, Pavell.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Huang Hung: Cum au influențat valorile americane și chineze răspunsul împotriva coronavirusului

Pentru a lupta împotriva COVID-19, ţările au instituit carantina la nivel municipal, autoizolarea la domicilui şi obligativitatea purtării măştilor – dar reacţiile (şi aderarea) la aceste reguli s-a diferenţiat vizibil în Est şi Vest. În conversaţie cu Helen Walters de la TED, scriitoarea Huang Hung explică cum valorile culturale chineze şi americane au influenţat răspunsul lor la epidemie – şi îşi expune opinia despre motivele pentru care toţi ar trebui trebuie să lucreze împreună pentru a pune capăt pandemiei. (Înregistrat pe 16 aprilie 2020)

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Aceasta este arhiva pentru ziua 19 octombrie 2020.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

octombrie 2020
L Ma Mi J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii