Arhiva pentru aprilie 11th, 2016

 11 aprilie 2016

215.000 de citate din 20.000 de autori

Numerele astea rotunde au o frumuseţe aproape magică. Precum florile de primăvară sau fructele coapte.

Depăşirea a 20.000 de autori e fantastică. Vă daţi seama ce concentrare de gândire ar fi dacă toţi aceşti oameni s-ar putea aduna pe un stadion? Cum asta nu este posibil, iată că s-au adunat totuşi – virtual – la Citatepedia.

De mai mult timp, Citatepedia are o facilitate de marcare a tipului sursei din care este extras citatul. Aceasta a apărut în special pentru secţiunea Replici, fiindcă este important ca cititorii să poată diferenţia rapid între o replică dintr-o piesă de teatru şi alta dintr-un film omonim, de exemplu.

În timp, s-a dovedit că această facilitate este utilă în general. Prin urmare, am îmbunătăţit semnificativ sistemul, pentru ca aceste precizări să poată popula cât mai rapid baza de date.

Putem spune că Citatepedia nu doar că a devenit una dintre cele mai mari baze de date cu citate din întreaga lume, dar candidează şi la titlul de cea mai detaliată. Pentru fiecare citat există numeroase informaţii care se acumulează în culise, iar când ating masa critică, provoacă apariţia unor noi facilităţi.

Aşadar, Citatepedia se dezvoltă în permanenţă. Staţi să vedeţi ce urmează!

SlabAcceptabilOKBunExcelent 5 voturi
Încarc...
 

Shakespeare în România, Shakespeare în lume

Primăria Municipiului București și Muzeul Naţional al Literaturii Române, în colaborare cu Academia Română – Secția de Filologie și Literatură, Fundația Națională pentru Știință și Artă, Biblioteca Academiei, Institutul Cultural Român și Festivalul Internațional Shakespeare (Craiova) și având ca parteneri Facultatea de Arte a Universității Hyperion și Galeria Senso, organizează Simpozionul internațional „Shakespeare în România, Shakespeare în lume”, dedicat împlinirii a 400 de ani de la moartea autorului.

Evenimentul are loc la București, în zilele de 12-14 aprilie 2016, în Amfiteatrul I.H. Rădulescu al Bibliotecii Academiei Române (Calea Victoriei nr. 125, București).

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 

Comedy, Tragedy, History

Un inedit rap al lui Akala despre opera lui William Shakespeare

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Melissa Fleming: Să ajutăm refugiaţii să prospere, nu doar să supravieţuiască

La ora actuală, în lume, 50 de milioane de oameni au fost forțați să-și părăsească gospodăriile, ceea ce nu s-a mai înregistrat din timpul celui de-al doilea război mondial. În acest moment, peste 3 milioane de refugiați sirieni caută adăpost în țările vecine. În Liban, jumătate din acești refugiați sunt copii; doar 20% merg la școală. Melissa Fleming de la Agenția ONU pentru Refugiați face un apel general pentru a face ca taberele de refugiați să fie locuri de vindecare unde oamenii să își poată dezvolta abilitățile de care au nevoie pentru a-și reconstrui orașele distruse.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Aceasta este arhiva pentru ziua 11 aprilie 2016.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

aprilie 2016
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii