Arhiva pentru aprilie 12th, 2016

 12 aprilie 2016

Seară literară cu scriitoarea Carmen Francesca Banciu la Berlin

Pe 13 aprilie 2016, în spațiile Bibliotecii și Galeriei Institutului Cultural Român de la Berlin, are loc o seară literară care o are drept invitată pe scriitoarea Carmen Francesca Banciu. Sub titlul generic „Perioada mea într-un sat românesc – Lectură din textele concepute la Cața/Katzendorf”, autoarea împărtășeşte publicului impresiile din perioada petrecută la Cața, județul Brașov, în cadrul sejurului în calitate de Scriitor al Satului (Dorfschreiber). De asemenea, lecturează din textele concepute cu ocazia acestei „recluziuni creatoare”.

Manifestarea se desfășoară în cadrul tradiționalei colaborări între ICR Berlin și DE-RU-GE/societatea Germano-Română din Berlin.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Poetele Svetlana Cârstean şi Athena Farrokhzad în dialog la Stockholm

Miercuri, 13 aprilie 2016, Institutul Cultural Român de la Stockholm le are invitate pe scriitoarele Svetlana Cârstean, reputată poetă română şi laureată a Premiului Uniunii Scriitorilor din România şi Athena Farrokhzad, unul dintre cei mai importanţi poeţi suedezi tineri, cu ocazia lansării volumului „Trado”, prima carte semnată împreună de cele două autoare şi publicat în limba suedeză. În cadrul evenimentului de la sediul ICR Stockholm, Svetlana Cârstean şi Athena Farrokhzad prezintă cartea şi dialoghează despre funcția traducerii în literatură.

Ştirea despre apariția volumului semnat de Svetlana Cârstean şi Athena Farokhzad a fost preluată de numeroase publicaţii suedeze, cartea fiind menţionată ca una dintre cele mai interesante apariţii editoriale de anul acesta. Volumul de poezie „Trado” apare sub egida editurilor Albert Bonnier şi Rámus, unele dintre cele mai respectate din Suedia.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Boy Problems

Videoclipul cântecului interpretat de Carly Rae Jepsen

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Dan Barasch: Un parc sub agitaţia din oraşul New York

Dan Barasch şi James Ramsey au un plan nebunesc – să creeze un parc plin de verdeaţă, sub oraşul New York. Cei doi dezvoltă Lowline, un spaţiu verde de mărimea unui teren de fotbal. Îl construiesc într-un terminal de troleibuz abandonat în 1948, utilizând o tehnologie care captează lumina soarelui de deasupra solului şi o dirijează în subteran. Parcul poate înflori şi pe timpul iernii.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Aceasta este arhiva pentru ziua 12 aprilie 2016.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

aprilie 2016
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii