12 aprilie 2016

Seară literară cu scriitoarea Carmen Francesca Banciu la Berlin

Pe 13 aprilie 2016, în spațiile Bibliotecii și Galeriei Institutului Cultural Român de la Berlin, are loc o seară literară care o are drept invitată pe scriitoarea Carmen Francesca Banciu. Sub titlul generic „Perioada mea într-un sat românesc – Lectură din textele concepute la Cața/Katzendorf”, autoarea împărtășeşte publicului impresiile din perioada petrecută la Cața, județul Brașov, în cadrul sejurului în calitate de Scriitor al Satului (Dorfschreiber). De asemenea, lecturează din textele concepute cu ocazia acestei „recluziuni creatoare”.

Manifestarea se desfășoară în cadrul tradiționalei colaborări între ICR Berlin și DE-RU-GE/societatea Germano-Română din Berlin.

Premiul pentru Scriitorul Satului este conferit pentru a treia oară.

Inițiator al acestei noi tradiții este autorul și realizatorul de filme, originar din Transilvania, Frieder Schuller. Conform acestuia, laureatul premiului „trebuie să știe asculta limba sătenilor, să se știe mira, să știe să participe la discuție, pentru a întregi printr-o contribuție poetică actuala imagine a Transilvaniei.”

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook