11 aprilie 2016

Shakespeare în România, Shakespeare în lume

Primăria Municipiului București și Muzeul Naţional al Literaturii Române, în colaborare cu Academia Română – Secția de Filologie și Literatură, Fundația Națională pentru Știință și Artă, Biblioteca Academiei, Institutul Cultural Român și Festivalul Internațional Shakespeare (Craiova) și având ca parteneri Facultatea de Arte a Universității Hyperion și Galeria Senso, organizează Simpozionul internațional „Shakespeare în România, Shakespeare în lume”, dedicat împlinirii a 400 de ani de la moartea autorului.

Evenimentul are loc la București, în zilele de 12-14 aprilie 2016, în Amfiteatrul I.H. Rădulescu al Bibliotecii Academiei Române (Calea Victoriei nr. 125, București).

Printre temele dezbătute în cadrul simpozionului se numără:

  • Tradiția traducerilor literare din opera lui Shakespeare – abordări naționale și internaționale;
  • Shakespeare – de la începuturi până în epoca modernă;
  • Aniversându-l pe Shakespeare;
  • Shakespeare pe marile și micile ecrane;
  • Studiile shakespeariene – încotro?

Coordonatorii proiectului sunt conf. univ. dr. George Volceanov, conf. univ. dr. Nicoleta Cinpoeş și conf. univ. dr. Ioan Cristescu, directorul Muzeului Național al Literaturii Române.

Comunicările prezentate în cadrul Simpozionului sunt publicate într-un volum editat anul acesta de MNLR și în Romanian Shakespeare Journal.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook