14 ianuarie 2022

Nocturnă muzeală și lansarea Bursei Fundației Bonte pentru cercetarea patrimoniului Muzeului Național de Artă al României

Cu ocazia Zilei Culturii Naționale, sâmbătă, 15 ianuarie 2022, Muzeul Național de Artă al României propune publicului un parcurs nocturn a ceea ce reprezintă un adevărat tezaur al patrimoniului național aflat în expozițiile permanente ale Galeriei de Artă Veche Românească și Galeriei de Artă Românească Modernă. Astfel, acestea pot fi vizitate cu acces gratuit de la ora 18:00 și până la ora 22:00 (ultimul acces la orele 21:00).

În Galeria de Artă Românească Modernă se organizează ghidaje sub genericul „Sentimentul național în pictura românească modernă” ce are loc la ora 18:00 și la ora 20:00, iar în Galeria de Artă Veche Românească de la ora 19:00.

Accesul la ghidaje se face doar cu înscriere prealabilă la adresa programări@art.museum.ro până vineri, 14 ianuarie, ora 14:00.

Sediul central cu toate Galeriile, inclusiv cea Națională, expozițiile temporare și muzeele satelit se pot vizita în program normal sâmbătă, 15 ianuarie 2022, respectiv de la 10:00 la 18:00, în condițiile obișnuite de acces.

Sub același semn al celebrării Zilei Culturii Naționale, Muzeul Național de Artă al României în parteneriat cu Fundația Bonte lansează „Bursa Fundației Bonte” pentru cercetarea patrimoniului MNAR. Aceasta este oferită prin concurs cercetătorilor care își propun să studieze vastul patrimoniu artistic al MNAR.

Călin Stegerean, director general al MNAR, apreciază:

Oferim, împreună cu Fundația Bonte, posibilitatea finanțării generoase a cercetării patrimoniului muzeului nostru, pe durata unui an calendaristic, care sperăm să contribuie la creșterea interesului pentru extraordinarul tezaur artistic național pe care Muzeul Național de Artă al României îl deține.

Alain Bonte, președinte al Fundației Bonte, declară:

Suntem încantați să fim alături de Muzeul Național de Artă al României în acest demers de sprijin al cercetării patrimoniului național.

Detaliile despre bursă, condiții de înscriere, selecție și calendar pot fi regăsite pe site-ul MNAR și pe pagina de Facebook începând cu data de 15 ianuarie 2022.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook