8 septembrie 2021

Evocare Doina Păuleanu (1948-2020) la Muzeul Colecțiilor de Artă

Muzeul Național de Artă al României și Asociația Prietenii Muzeului Național de Artă al României organizează joi, 9 septembrie, 2021, ora 18:00, la Muzeul Colecțiilor de Artă o evocare a celei care a fost excepționalul istoric și critic de artă, director al Muzeului de Artă Constanța, Doina Păuleanu (1948-2020 ).

Doina Păuleanu la deschiderea expoziției „Pictura românească din colecția Fundației Bonte„, Muzeul Colecțiilor de Artă, 2017


Autoare a unor expoziții de importanță națională și al unor lucrări esențiale de istoria artei focalizate asupra modernității în arta românească, Doina Păuleanu pregătea, înainte de tragica sa dispariție sa, un volum monografic dedicat sculptorului Oscar Han care a apărut postum, în primăvara acestui an.

În contextul expoziției „Oscar Han (1891–1976)” deschisă la Muzeul Colecțiilor de Artă cu lucrări împrumutate și de la Muzeul de Artă Constanța, este prezentată această lucrare amplă, iar invitații, personalități din lumea muzeală, a artelor plastice și colaboratori apropiați evocă personalitatea celei prematur dispărute. Este vizionat un film documentar care îi este dedicat, realizat prin programul Catena pentru artă.

Evenimentul are loc la sediul muzeului din Calea Victoriei 111 și participarea se face cu purtarea obligatorie a măștii pe toată durata acestuia.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook