25 mai 2016

Seara muzeală Șerbana Drăgoescu

Muzeul Colecțiilor de Artă invită publicul la „Seara Muzeală Șerbana Drăgoescu”, care are loc marți, 31 mai 2016, de la ora 18:00, la sediul muzeului de pe Calea Victoriei, nr. 111.

Portret de tânără

„Portret de tânără” de Radu Drăgoescu


Artista Șerbana Drăgoescu (1 iulie 1943 – 11 iunie 2013), a cărei donație este adăpostită la Muzeul Colecțiilor de Artă, este evocată de Marin Gherasim, președinte de onoare al Uniunii Artiștilor Plastici, Sanda Vișan, realizator TV, și criticii de artă Ruxandra Garofeanu, Doina Păuleanu, Mihaela Varga şi Alexandru Titu. Ziua de 31 mai marchează și trei ani de la dispariția artistei.

În 2014, patrimoniul Muzeului Colecţiilor de Artă s-a îmbogăţit cu o nouă colecţie, lăsată prin testament de Şerbana Drăgoescu cu puţin timp înainte de dispariţia sa.

Colecţia cuprinde 192 de piese, dintre care un lot consistent de lucrări de pictură şi grafică realizate de tatăl donatoarei, pictorul Radu Drăgoescu; tapiserii, cărţi-obiect, grafică și pictură în acrilic pe pânză create de Șerbana Drăgoescu; lucrări aparţinând unor importanţi artişti români, precum Eustaţiu Stoenescu, Paul Miracovici, Ion Gheorghiu, Marcel Chirnoagă. Donaţia mai cuprinde icoane pe lemn realizate în ateliere româneşti şi ruseşti, câteva obiecte de artă decorativă din metal şi sticlă, mobilier în stil neo-românesc sau neo-rococo, care reconstituie sugestiv atmosfera spirituală din casa familiei Drăgoescu.

Donaţia Şerbana Drăgoescu este expusă în sălile 51 şi 52, aflate la etajul I, corpul B al Muzeului Colecțiilor de Artă, intrarea este liberă, iar înscrierile se fac la adresa de email programari@art.museum.ro sau 021.3148119.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook