6 august 2021

Prin paginile unei expoziții

Sâmbătă, 7 august și duminică, 8 august 2021, în intervalul 10:00 – 18:00, publicul poate răsfoi relaxat, la o umbră răcoroasă, în preajma fântânii din curtea Muzeului Colecțiilor de Artă, 12 albume pe teme precum: arta iubirii (Ars Amandi), artiși români care au pictat în Franța (Călătorie în Bretania), fascinanta cultură japoneză (Colectia de Gravură Japoneză – Imagini ale Lumii Trecătoare) sau despre cel mai mare colorist român în albumul Ștefan Luchian, maestrul graficii românești.Vara aceasta, Muzeul Național de Artă al României invită publicul să se relaxeze răsfoind pagini despre expoziții din anii anteriori. Expozițiile se închid, albumele rămân.

O parte dintre albumele muzeului este pusă la dispoziția publicului în curtea Muzeului Colecțiilor de Artă în fiecare weekend, începând cu cel din 7 august 2021, iar selecțiile de albume vor fi altele săptămână de săptămână.

Acest proiect s-a conturat ca urmare a dorinței de a deschide muzeul ca pe o carte, dorință desprinsă din ideile venite atât dinspre muzeu către public, dar mai ales dinspre public către noi.

Directorul general, Călin Stegerean, explică:

Suntem atenți cu ceea ce-și dorește vizitatorul nostru și, în contextul acestei pandemii, venim cu ideea de a invita publicul la un respiro de vară, în curtea Muzeului Colecțiilor de Artă. Așadar, vă invităm la o călătorie printre filele albumelor muzeului pentru a vă reîntoarce la expozițiile noastre din trecut.

Cărțile și albumele pot fi consultate în plină natură, chiar în centrul Bucureștiului, la „o plimbare distanță”, pe Calea Victoriei nr. 111. Mai mult, titlurile prezentate pot fi achiziționate cu un discount de 20% și 50%, de la magazinul Muzeului Colecțiilor de Artă.

Curtea muzeului și cărțile sale se deschid pentru toți cei care caută un loc de relaxare.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook