14 ianuarie 2022

Bursa Fundației Bonte

Cu ocazia Zilei Culturii Naționale, sâmbătă, 15 ianuarie 2022, Muzeul Național de Artă al României (MNAR) în parteneriat cu Fundația Bonte lansează „Bursa Fundației Bonte” pentru cercetarea patrimoniului artistic al MNAR.

Bursa de o mie de euro lunar timp de un an este atribuită prin concurs unui proiect de studiu al vastului patrimoniu artistic al MNAR din perspectiva istoriei sau teoriei artei, esteticii sau interdisciplinar.

Această bursă face parte dintre instrumentele strategice concepute de MNAR pentru a susține cercetarea de specialitate din România în cadrul muzeului. Acesta oferă în mod curent publicului posibilitatea de a avea acces cu asistență de specialitate la patrimoniul artistic și documentar pe care îl deține, de a beneficia de informațiile cu caracter științific aferente și de a folosi cu caracter gratuit în lucrări științifice imagini ale lucrărilor deținute.

Aceasta se alătură Bursei „Micaela Eleutheriade” oferită de MNAR în sprijinul creației artistico-plastice.

Alain Bonte, președinte al Fundației Bonte, spune:

Oferim, împreună cu Fundația Bonte, posibilitatea finanțării generoase a cercetării patrimoniului muzeului nostru, pe durata unui an calendaristic, care sperăm să contribuie la creșterea interesului pentru extraordinarul tezaur artistic național pe care Muzeul Național de Artă al României îl deține” – apreciază Călin Stegerean, director general al MNAR.

Suntem încântați să fim alături de Muzeul Național de Artă al României în acest demers de sprijin al cercetării patrimoniului național.

Detaliile despre bursă, condiții de înscriere, selecție și calendar pot fi regăsite pe site-ul MNAR și pe pagina de Facebook, începând cu data de 15 ianuarie 2022.

Fundația Bonte a fost înființată de omul de afaceri de origine franceză Alain Bonte și are la activ mai multe proiecte desfășurate în țară și în Europa având în centrul lor patrimoniul artistic și creația contemporană din România. Domnul Alain Bonte face parte și din conducerea Asociației Prietenii Muzeului Național de Artă al României. Pentru contribuțiile aduse în spiritul promovării intereselor economice și culturale ale României în Portugalia şi în spaţiul European, la sfârșitul anului trecut, E.S. Președintele României, dl. Klaus-Werner Iohannis i-a conferit domnului Alain Bonte Ordinul „Pentru Merit” în grad de Comandor.

MNAR și Fundația Bonte colaborează din anul 2017 când, împreună au organizat la Muzeul Colecțiilor de Artă din București expoziția „Pictură românească” din colecția Fundației Bonte. Tot în acel an, MNAR și Fundația Bonte au anunțat de Ziua Culturii Naționale reîntoarcerea în Galeria Națională a două tablouri din Colecția Manu, realizate de Anton Cladek (1794-1882). Aceste lucrări clasate în categoria tezaur, care au aparținut MNAR până la retrocedarea lor către proprietarii anteriori, au fost achiziționate de Fundația Bonte în cadrul unei licitații și restituite prin donație muzeului din Palatul Regal.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook