19 decembrie 2016

Tezaurul României la Moscova. 100 de ani mai târziu

Muzeul Național de Artă al României expune unul din cele trei registre cu inventarul obiectelor din Tezaurul României restituit de URSS în 1956 la Muzeul Național de Istorie a României, cu prilejul organizării dezbaterii cu titlul „Tezaurul României la Moscova. 100 de ani mai târziu”. Evenimentul are loc marți, 20 decembrie 2016, începând cu ora 12:00.Muzeul Național de Artă al României deține în patrimoniul său un număr important de obiecte provenind din Tezaurul României restituit de Uniunea Sovietică în 1956, precum și o serie de documente redactate cu ocazia predării acestor bunuri de patrimoniu. Printre acestea se află inventarul obiectelor restituite, întocmit la Moscova în intervalul 1948-1950.

Inventarul este cuprins în trei registre, conținând file dactilografiate, în limba rusă, cu numele obiectelor, descrierea lor și numerele atribuite. Primul registru inventariază tezaure monetare, al doilea piese monetare, ordine şi medalii şi piese de artă decorativă, iar al treilea, piese de artă veche românească şi manuscrise, pictură românească modernă. Cele trei registre sunt legate în piele şi poartă pe ultima filă sigiliul muzeelor Kremlinului.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 2 voturi
Încarc...

One thought on "Tezaurul României la Moscova. 100 de ani mai târziu"

  1. Al Ioja - historick spune:

    Balșoi event. Cred că va fi îmbulzeală. Ca la moaștele preconizatului sfânt Горбачёв.
    Așteptăm cu nerăbdare o expunere artistică a certificatelor de garanție pentru
    concentratele bio pe care le-au ras, din ’56 încoace, cele două progenituri,
    naturalizate pe plai muscal, ale prețioasei cloști pietroase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook