16 mai 2022

Trenulețul

Trupa Zdob și Zdub și Frații Advahov au cucerit publicul din Europa și topurile mondiale cu melodia „Trenulețul„, cea mai virală melodie care a participat la Eurovision Song Contest 2022.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 14 februarie 2022

Trenulețul

Zdob și Zdub & Frații Advahov participă la cea de-a 66-a ediție a celebrului concurs Eurovision Song Contest 2022, ce are loc în luna mai, în Torino, Italia, cu melodia „Trenulețul”. Trupa Zdob și Zdub reprezintă pentru a două oară Republica Moldova la Eurovision, după participarea din 2005, când s-a clasat pe locul 6 în marea finală.

Melodia „Trenulețul” a fost lansată la sfârșitul anului 2021, invitând publicul să urce în vagon pentru a avea cea mai veselă și memorabilă călătorie cu trenulețul.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 14 decembrie 2021

Trenulețul

Din „gara muzicală” a trupei Zdob și Zdub și a Fraților Advahov pleacă un nou single și videoclip, „Trenulețul”. Artiștii invită publicul să urce în vagon pentru a avea cea mai veselă și memorabilă călătorie cu trenulețul.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 27 noiembrie 2019

Sânziene

Formaţia Zdob și Zdub lansează „Sânziene”, încă un single de pe albumul prospăt lansat – „Bestiarium” –, al zecelea material discografic din carieră şi totodată o colecţie de 14 melodii. Zdob şi Zdub a lansat până în prezent 5 melodii de pe album: „Ursul”, „Lupul Solidar”, „Omul liliac”, „Colindul leului” şi „India mă cheamă”.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 5 noiembrie 2019

Bestiarium

Formaţia Zdob şi Zdub lansează albumul „Bestiarium”, al zecelea material discografic din carieră. O colecţie de 14 melodii, dintre care o singură colaborare, cu Irina Rimes pentru piesa „Sânziene”. De pe albumul „Bestiarium”, Zdob şi Zdub a lansat până în prezent 5 melodii – „Ursul”, „Lupul Solidar”, „Omul Liliac”, „Colindul leului” şi „India mă cheamă”.

Zdubii cheamă publicul într-o atmosferă plină de mister și basm. Dacă acesta e deschis să vibreze cu energii vii, să asculte piese cu esențe, despre simboluri arhaice, piese ce aduc mesaje eterne, atunci e timpul să intre cu Zdubii în „Bestiarium”. E timpul să se întoarcă Acasă. E timpul să se întoarcă în Natură. Aici leul dă curaj, lupul înțelepciune, iar ursul – putere și siguranță. Zânele învață să iubim, iar Făt-Frumos – să luptăm. Mioara năzdrăvană prezice soarta. Cântecele păsărilor și copacilor purifică sufletul. Legendele și miturile resuscitează înțelepciunea seculară a poporului și fiecare își amintește de sine însuși cel autentic. Fiecare este o particulă a Naturii, o particulă a Pădurii și a Bestiarului de basm.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 24 septembrie 2019

Colindul Leului

Trupa Zdob și Zdub vine cu o nouă piesă de pe următorul album – „Bestiarium”. „Colindul Leului” este o capodoperă plină de mister și sensuri, din patrimoniul folclorului românesc şi care l-a inspirat pe Mihai Gîncu (compozitor Zdob și Zdub) să creeze o melodie meditativă, presărată cu elemente muzicale africane. Albumul Bestiarium este lansat pe platformele digitale în octombrie 2019. În noiembrie are loc un turneu de 12 concerte live în orașe din România și la Chișinău.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

mai 2024
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii