5 noiembrie 2019

Bestiarium

Formaţia Zdob şi Zdub lansează albumul „Bestiarium”, al zecelea material discografic din carieră. O colecţie de 14 melodii, dintre care o singură colaborare, cu Irina Rimes pentru piesa „Sânziene”. De pe albumul „Bestiarium”, Zdob şi Zdub a lansat până în prezent 5 melodii – „Ursul”, „Lupul Solidar”, „Omul Liliac”, „Colindul leului” şi „India mă cheamă”.

Zdubii cheamă publicul într-o atmosferă plină de mister și basm. Dacă acesta e deschis să vibreze cu energii vii, să asculte piese cu esențe, despre simboluri arhaice, piese ce aduc mesaje eterne, atunci e timpul să intre cu Zdubii în „Bestiarium”. E timpul să se întoarcă Acasă. E timpul să se întoarcă în Natură. Aici leul dă curaj, lupul înțelepciune, iar ursul – putere și siguranță. Zânele învață să iubim, iar Făt-Frumos – să luptăm. Mioara năzdrăvană prezice soarta. Cântecele păsărilor și copacilor purifică sufletul. Legendele și miturile resuscitează înțelepciunea seculară a poporului și fiecare își amintește de sine însuși cel autentic. Fiecare este o particulă a Naturii, o particulă a Pădurii și a Bestiarului de basm.

Conceptul general al albumului are ca mesaj relația Omul și Natura, ca un Univers întreg. Majoritatea pieselor poartă titluri legate de lumea faunei și florei, iar unele melodii sunt inspirate din folclorul autentic și din patrimoniul basmelor românești. Materialul conține piese cu elemente rock, punk, ska, electronic, rock psihedelic, street music, acustic, trance, nuanțe din folclorul indian și afro.

De peste 20 de ani, Zdob și Zdub a găsit cheia către inima iubitorilor de sonorităţi inovative, cu un un mix muzical original, în care se întâlnesc intensitatea urbană și spiritul rural. Piesele Zdob și Zdub combină elemente etno, folclorice, hip-hop, drum’n’bass, jungle şi punk, într-un mod unic și captivant.

Pe 8 noiembrie 2019, formaţia Zdob şi Zdub pleacă în turneul de promovare a albumului „Bestiarium” şi ajunge din Constanţa până în Iași, cu o oprire pe 28 noiembrie 2019 în Bucureşti, la Sala Palatului.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook