14 decembrie 2021

Trenulețul

Din „gara muzicală” a trupei Zdob și Zdub și a Fraților Advahov pleacă un nou single și videoclip, „Trenulețul”. Artiștii invită publicul să urce în vagon pentru a avea cea mai veselă și memorabilă călătorie cu trenulețul.Muzicienii au profitat de timpul liber din pandemie și au mers într-o vacanță de creație în Oituz (Covasna). Magia Munților Carpați a inspirat trupa nu doar o dată, exemplu fiind şi cel mai recent album al Zdubilor – „Bestiarium” –, care a fost compus la Oituz. Tot acolo, la Oituz, prietenia și colaborarea cu Frații Advahov a dat roade muzicale: un nou album, care urmează să fie lansat în 2022.

Single-ul „Trenulețul” este primul extras de pe acest album, piesa fiind un mix dinamic de folclor de la Frații Advahov și energia rock’n’roll a Zdubilor.

Roman Iagupov (Zdob și Zdub) a declarat:

De mici copii veneam la gara de trenuri în orășelul Straseni, unde ne-am născut eu și colegul de trupa Mihai Gincu. Ne plăcea să călătorim cu trenul la Chișinău, ne plăcea să ascultăm zgomotul roților și a șinelor. Trenul era o muzică în sine, iar gara devenise un teren de joacă! Am mers cu trenul Chișînău-București în zeci de turnee în România, în anii ’90 – ‘2000. Ne-au legat multe amintiri vesele de acest tren. Trupa Zdob și Zdub este onorată să colaboreze cu virtuoșii muzicieni de folclor Frații Advahov. Colaborarea noastră este armonioasă și suntem nerăbdători să scoatem albumul întreg. Videoclipul Trenulețul l-am filmat cu talentatul regizor Roman Burlaca. E prima noastra colaborare, speram că nu si ultima! L-am invitat din nou pe actorul Sergiu Voloc ca protagonist al clipului. Îl știți cu toții din spotul „Moldovenii s-au născut”.

Vasile și Vitalie Advahov au spus:

Pe parcursul carierei noastre muzicale am colaborat cu mulți artiști din folclor și cu cei din alte stiluri muzicale. Cu Zdubii ne cunoaștem de mulți ani, ne întâlneam deseori în culisele sălilor de concert. Fiind deschiși spre experimente muzicale, am găsit undă comună cu băieții din Zdob și Zdub și am combinat vioara și acordeonul nostru cu spiritul rock al Zdubilor. Ne place ce a ieșit! Suntem plini de inspirație și scoatem piesă după piesă.

Printr-o întamplare fericită, lansarea clipului piesei „Trenulețul” coincide cu relansarea cursei de trenuri Chișinău-București, care și-a sistat activitatea timp de 2 ani.

Zdob și Zdub & Frații Advahov au adăugat:

Vom fi prezenți la relansarea cursei Chișinău-București, pe 12 decembrie, astfel vrem să susținem turismul regional.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

One thought on "Trenulețul"

  1. Pingback: Trenulețul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook