19 februarie 2016

Fragment din „Infinitul Brâncuşi” de Valeriu Butulescu

Piesa scrisă de Valeriu Butulescu a avut premiera la Teatrul Naţional Radiofonic, pe canalul Radio România Cultural, în data de de 15 martie 2007, cu ocazia comemorării semicentenarului morţii lui Constantin Brâncuşi. În acest fragment din spectacolul radiofonic, puteţi recunoaşte vocile inconfundabile ale actorilor Ştefan Iordache şi Constantin Codrescu.

Biblioteca Citatepedia găzduieşte scenariul integral al acestei piese de teatru dedicate marelui Constantin Brâncuşi, de la a cărui naştere se împlinesc 140 de ani.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 2 voturi
Încarc...
 1 iulie 2010

Valeriu Butulescu – o lansare inedită, pe pământul spiritual al Marelui Brâncuşi

Valeriu Butulescu„Insula femeilor” şi „Infinitul Brâncuşi”, – cele două volume de teatru semnate de Valeriu Butulescu şi publicate recent de „Editura Măiastra” din Târgu – Jiu au atras, pe bună dreptate, atât atenţia criticii literare, cât şi interesul publicului cititor. Spumoasa comedie „Insula femeilor” a fost prezentată la Bucureşti, mai întâi sub forma unui spectacol lectură, realizat de regizorul Gabriela Dumitru la Teatrul de Comedie din Bucureşti, cu implicarea unui valoros grup de actori ai acestui teatru, în frunte cu cu actriţa Mihaela Teleoacă, difuzat ulterior, în mai multe rânduri, de Radio România Cultural.

Apoi, volumul „Insula femeilor” a fost lansat în Sala Oglinzilor a Uniunii Scriitorilor, în cadrul unei reuniuni a Clubului Dramaturgilor, moderată de cunoscutul critic şi om de teatru Mircea Ghiţulescu. Cartea a fost prezentată de Horia Gârbea – preşedintele Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti -, el însuşi un important autor dramatic. Despre piesă au vorbit şi au scris favorabil şi alţi dramaturgi (Olga Delia Mateescu, Lucia Verona, Mircea M. Ionescu, Ioan Drăgoi), dar şi criticul de teatru Jeana Morărescu. A urmat un savuros spectacol lectură al piesei, realizat de actorii de la Teatrul Metropolis, coordonaţi de regizorul Mircea Marin.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 10 voturi
Încarc...
 29 aprilie 2009

Gala Premiilor UNITER 2009

Gala Premiilor UNITER, ediţia a XVII-a, desfăşurată în seara zilei de 27 aprilie 2009, în Studioul 3 al Televiziunii Române, a adunat încă o dată lumea bună a teatrului românesc. Într-o atmosferă prietenească, cu bună dispoziţie, dar fără mari surprize, s-au acordat mai puţine premii decât la alte ediţii, reducerea fiind pusă pe seama crizei economice.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 17 septembrie 2008

Ştefan Iordache şi Constantin Brâncuşi

În primăvara anului 2007, la Teatrul Majestic a avut loc premiera dramei „Infinitul Brâncuşi” de Valeriu Butulescu, spectacol realizat Teatrul Naţional Radiofonic în regia lui Mihai Lungeanu. Rolul Maestrului Constantin Brâncuşi a fost interpretat magistral de către Maestrul Ştefan Iordache. Spectacolul a plăcut în mod deosebit, fiind selectat de Institutul Cultural Român pentru Festivalul European de Artă Radiofonică de la Lisabona.

Ştefan Iordache şi V. Butulescu

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 3 voturi
Încarc...
 15 septembrie 2008

Ştefan Iordache

Pe 14 septembrie 2008, prea devreme, a plecat dincolo de această viaţă marele actor Ştefan Iordache. În memoria sa, iată o secvenţă din unul dintre cele mai importante filme ale carierei sale: „Cel mai iubit dintre pământeni”, în care l-a interpretat pe Petrini.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 19 mai 2008

Premiile Vedeteatru 2008

După o săptămână în care actorul de teatru a fost vedetă la Buzău, gala Vedeteatru 2008 şi-a desemnat câştigătorii, atât prin juriul de specialitate, cât şi prin cel al publicului. A fost încă un prilej pentru întâlnirea cu actori de valoare şi interpretări deosebite.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

mai 2024
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii