19 mai 2008

Premiile Vedeteatru 2008

După o săptămână în care actorul de teatru a fost vedetă la Buzău, gala Vedeteatru 2008 şi-a desemnat câştigătorii, atât prin juriul de specialitate, cât şi prin cel al publicului. A fost încă un prilej pentru întâlnirea cu actori de valoare şi interpretări deosebite.

Juriul de specialitate, alcătuit din Mircea Diaconu (preşedinte), Florica Ichim, Natalia Stancu, Mircea Morariu, Ion Parhon, a acordat următoarele premii:

– Pentru prestaţiile actoriceşti din spectacolele prezentate pe scena Teatrului “George Ciprian”:

* Premiul de interpretare feminină: Maia Morgenstern, pentru rolul Elsa, din spectacolul “Jocul regilor” de Pavel Kohout, regia Felix Alexa, producţie a Teatrului Evreiesc de Stat, Bucureşti;

* Premiul de interpretare masculină: Ştefan Iordache, pentru rolul Alex, din spectacolul “Alex şi Morris” de Michael Elkin, regia Gelu Colceag, producţie a Teatrului Mic, Bucureşti.

– Pentru prestaţiile actoriceşti din spectacolele prezentate în Pub T’essence, în cadrul secţiunii Vedeta din umbră:

* Premiul de interpretare feminină: Virginia Itta Marcu, pentru rolul Chunga, din spectacolul “La Chunga” de Mario Vargas Llosa, regia Cristian Dumitru, producţie a Teatrului “Sică Alexandrescu”, Braşov;

* Premiul de interpretare masculină: Constantin Cojocaru, pentru rolul Costel din spectacolul “Chat” de Ştefan Caraman, regia Dan Vasile, producţie a Teatrului “Π buni”, Piatra Neamţ.

Juriul publicului a acordat următoarele premii pentru prestaţiile actoriceşti din spectacolele prezentate pe scena Teatrului “George Ciprian”:

* Premiul de interpretare feminină: Antoaneta Zaharia, pentru rolurile: Doamna, Domnişoara, Menajera, din spectacolul “Ionesco – Cinci piese scurte” de Eugène Ionesco, regia Alexandru Dabija, producţie a Teatrului Odeon, Bucureşti;

* Premiul de interpretare masculină: Adrian Văncică, pentru rolul Stanley, din spectacolul “Blues” de Arthur Miller, regia Petre Bokor, producţie a Teatrului “Nottara”, Bucureşti.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

One thought on "Premiile Vedeteatru 2008"

  1. Monica Trif spune:

    Felicitari actorilor premiati.
    Frumoase stiri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook