9 mai 2008

Vedeteatru 2008

Din 10 până în 17 mai 2008, la Buzău, actori-vedetă se întâlnesc cu publicul iubitor de teatru la cea de-a II-a ediţie a Galei Vedetelor Vedeteatru 2008. Mircea Diaconu, Maia Morgenstern, Mircea Rusu, Ştefan Iordache, Mitică Popescu, Dorina Lazăr, Marius Stănescu, Virgil Ogăşanu, Tania Popa, Emil Hossu şi Constantin Cotimanis vor fi prezenţi la Teatrul George Ciprian şi în Pub T’essence.

Ca şi la prima ediţie, vor exista două jurii: un juriu de specialitate, format din critici de teatru recunoscuţi şi o personalitate artistică de prestigiu, ca preşedinte (5 membri), şi un juriu de public, alcătuit din spectatori (7 membri), care se va constitui prin tragere la sorţi, în seara de deschidere a festivalului, înainte de prima reprezentaţie.

Juriul de specialitate este alcătuit din: Mircea Diaconu (preşedinte), Florica Ichim, Natalia Stancu, Mircea Morariu, Ion Parhon.

Se vor oferi trei premii: două Premii ale Criticii (unul pentru cel mai bun spectacol prezentat pe scena Teatrului George Ciprian şi unul pentru cel mai bun spectacol prezentat la Pub T’essence) şi Premiul Publicului, pentru cea mai bună producţie jucată pe scena teatrului.

Vedeteatru va fi completat cu Întâlniri de Suflet ale publicului din Buzău cu vedetele invitate la festivalul: Radu Beligan, Mihai Dinvale, Ştefan Iordache, Marcel Iureş, Dorina Lazăr, Virgil Ogăşanu, Florin Piersic, Emilia Popescu, Dan Puric, Victor Rebenciuc.

În afara secţiunii oficiale, va avea loc Festivalul Elevilor Buzoieni – Cu Teatrul la… Cap, ajuns la cea de-a treia ediţie, care se va desfăşura între 10 şi 13 mai. Reprezentaţiile elevilor sunt programate dimineaţa, între orele 10:00 şi 13:00. Festivalul Elevilor va fi şi el competitiv, cu un juriu alcătuit din oameni de teatru şi susţinut de către Teatrul George Ciprian.

În Piaţa Dacia şi în Parcul Crâng, vor fi prezenţi Marian Râlea şi prietenii săi şi Mihai Mălaimare şi trupa Teatrului Masca.

La Biblioteca Judeţeană, vor avea loc lansări de carte, discuţii cu elevii şi spectatorii asupra spectacolelor vizionate, precum şi o serie de colocvii destinate ideii de teatru cu vedete. Tot aici, sunt programate, ca audiţii cu public, spectacole de teatru radiofonic, sub titulatura Bucuria ochiului din ureche.

Selecţia spectacolelor a fost făcută de către Directorul teatrului, criticul Marinela Ţepuş, şi directorul executiv al festivalului, consilier în Ministerul Culturii şi Cultelor, Dan Marius Zarafescu.

În deschidere, va avea loc un spectacol prezent la multe festivaluri în ţară şi străinătate, cu mute premii şi nominalizări: Ionesco – Cinci piese scurte de Eugene Ionesco, regia: Alexandru Dabija, producţie a Teatrului Odeon din Bucureşti.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

2 thoughts on "Vedeteatru 2008"

  1. avram raluca adina spune:

    oricine intra pe pagina festivalului are acces limitat la informatie, pentru ca nu este indeajuns de bine creata, daca vreau sa gasesc programul festivalului trebuie neaparat sa car dupa mine pliantul festivalului? Buzaul nu este un oras important pentru ca multi au grija sa nu fie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook