27 noiembrie 2009

O noapte furtunoasă

Luni, 7 decembrie 2009, de la orele 19:30, la Palatului Naţional al Copiilor are loc spectacolul „O noapte furtunoasă”, o montare ce propune o viziune nouă asupra textului clasic al lui I.L. Caragiale, cu o distribuţie de excepţie: Maia Morgenstern, Raluca Petra, Mircea Rusu, Doru Ana, Tudor Aaron Istodor, Ioan Gyuri Pascu şi Ioana Calotă.La aproape 130 de ani de la premiera absolută a piesei, acţiunea este plasată în primii ani ai instaurării comunismului în România.

O ploaie de vedete atrage lumea în sală şi creează deliciul spectatorilor. Maia Morgenstern este o Veta pasională şi plină de vigoare, Raluca Petra îi ţine isonul în rolul amorezatei Ziţa, iar Doru Ana şi Mircea Rusu creează cuplul de „încuiaţi“, care-şi apără cu orice preţ „onoarea de familist“. Şi mai surprinzătoare este distribuirea lui Ioan Gyuri Pascu în rolul „ambetatului“ Rică Venturiano, amestec de demagogie şi de „delir“ politic şi amoros. În rolul „omului de încredere“ Chiriac, amantul soţiei patronului său, Tudor Aaron Istodor îşi foloseşte întregul sex-appeal, iar Spiridon este interpretat (în travestit) de Ioana Calotă.

Maia Morgenstern este entuziasmată de distribuirea în Veta, rol pe care nu îl mai jucase niciodată până acum: „Este o mare bucurie şi o mare emoţie să te apropii de acest rol, care-ţi oferă atât de multe posibilităţi. Din păcate, este un rol atât de actual!“.

Actriţa Raluca Petra crede că „Ziţa este în fiecare femeie de pe acest Pământ. Este un spectacol care pune foarte mult accent pe arta actorului“.

„E foarte frumos că Maia Morgenstern este Veta; iubirea este la fel de pasională, pentru că amândoi suntem nervoşi şi dinamici, ceea ce produce un efect comic garantat“, îşi aminteşte Tudor Aaron Istodor , partenerul Maiei.

Ioan Gyuri Pascu a ales o abordare inedită: „Pentru mine el era un timid care intra pentru prima oară în casa unei femei. L-am făcut un tip sensibil şi sperios. Cred că era lipsit de experienţă amoroasă: arhivar, colaborator la ziar, nu era nimic practic, un poet aspirant“.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook