16 septembrie 2020

Kilometrul Zero

Teatrul Odeon deschide stagiunea 2020-2021 cu premiera spectacolului „Kilometrul Zero” („The Revolution Project”) de Saviana Stănescu, duminică, 27 septembrie și joi, 1 octombrie 2020, de la ora 19:00, în Sala Majestic. Spectacolul este regizat de Andrei Măjeri, scenografia semnată de Constantin Ciubotariu, iar din distribuție fac parte Ioana Bugarin, Diana Gheorghian, Nicoleta Lefter și Alexandru Papadopol.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 6 noiembrie 2017

Toys: A Dark Fairy Tale

Institutul Cultural Român din New York (59 East 59th Street), J.U.S.T. Toys Productions și 59E59 Theaters prezintă producţia „Toys: A Dark Fairy Tale” între 8-26 noiembrie 2017. Piesa este semnată de Saviana Stănescu şi este regizată de Gábor Tompa, iar din distribuție fac parte Tunde Skovran (care interpretează rolul Shari/Madonna) şi Julia Ubrankovics (în rolul Fatma/Clara).


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 14 ianuarie 2015

Roata culturii româneşti

Sub titlul „Roata culturii românești”, care sugerează dinamica spiritul ludic și sărbătoresc ce stau la baza culturii și artelor în comuniune, Institutul Cultural Român din New York organizează o serie complexă de evenimente dedicate sărbătoririi Zilei Culturii Naționale a României. Evenimentele au loc între 15 și 17 ianuarie 2015, în Sala Auditorium a ICR NY, la Cenaclul „Mihail Eminescu” al scriitorilor de origine română stabiliți în America, precum și în câteva biblioteci din New York care dețin carte în limba română.

Eminescu

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 3 voturi
Încarc...
 11 august 2014

Useless

IRT Theater din Manhattan prezintă cu sprijinul Institutului Cultural Român de la New York premiera mondială a piesei „Useless”, a scriitoarei Saviana Stănescu, în perioada 14-24 august 2014, de la ora 19:00, într-o serie de zece spectacole, în regia lui Jose Zayas.

”Useless” este o comedie amară care investighează realitățile complexe ale traficului de organe și felul în care acest flagel afectează oamenii de peste tot din lume. Piesa prezintă povestea a trei personaje din Europa de Est: un cuplu căsătorit care a imigrat în SUA și un tânăr care ajunge în SUA pentru a-și dona rinichiul.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 21 ianuarie 2009

Radiografie sumbră a tarelor omeneşti

Articol despre piesa „Waxing West” de Saviana Stănescu, publicat de Lars Ring în ziarul suedez „Svenska Dagbladet”, în traducerea pusă la dispoziţie de Institutul Cultural Român de la Stockholm:

Dramalabbet lărgeşte perspectiva asupra teatrului. Trupa continuă să monteze exclusiv piese noi, acum însă şi texte provenite din alte ţări. În această toamnă au jucat cu succes piesa Vita glöden / White Embers, a româncei Saviana Stănescu.

De asemenea, în acest weekend teatrul a găzduit spectacolul cu piesa Waxing West de aceeaşi autoare: o producţie a legendarei trupe de avangardă La MaMa din New York, care, la 48 de ani de la prima îndrăzneaţă montare, continuă cu proiecte de înaltă clasă.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 8 ianuarie 2009

Saviana Stănescu la Stockholm

Salonul de poezie al Institutului Cultural Român de la Stockholm îşi începe programul pe anul 2009 în ziua de marţi, 13 ianuarie, cu o seară avându-i drept invitaţi pe Saviana Stănescu şi pe Daniel Boyacioglu. Moderatorul acestei ediţii a Salonului de poezie va fi Madeleine Grive, redactor-şef al revistei literare 00-tal şi director al Festivalului anual de Poezie al oraşului Stockholm.

De asemenea, la invitaţia Institutului Cultural Român de la Stockholm, celebra trupă de teatru La MaMa Experimental Theater Club din New York se va afla în turneu în capitala Suediei în zilele de 16 şi 17 ianuarie 2009. Aceasta va susţine la teatrul Dramalabbet două reprezentaţii cu piesa „Waxing West” a Savianei Stănescu. Produsă în 2007 de către La MaMa E.T.C. şi East Coast Artists, piesa a fost premiată de către The New York Innovative Theatre Foundation. În acelaşi an fost jucată în cadrul Festivalului de Teatru de la Sibiu, precum şi la Teatrul Act din Bucureşti.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

iulie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii