8 ianuarie 2009

Saviana Stănescu la Stockholm

Salonul de poezie al Institutului Cultural Român de la Stockholm îşi începe programul pe anul 2009 în ziua de marţi, 13 ianuarie, cu o seară avându-i drept invitaţi pe Saviana Stănescu şi pe Daniel Boyacioglu. Moderatorul acestei ediţii a Salonului de poezie va fi Madeleine Grive, redactor-şef al revistei literare 00-tal şi director al Festivalului anual de Poezie al oraşului Stockholm.

De asemenea, la invitaţia Institutului Cultural Român de la Stockholm, celebra trupă de teatru La MaMa Experimental Theater Club din New York se va afla în turneu în capitala Suediei în zilele de 16 şi 17 ianuarie 2009. Aceasta va susţine la teatrul Dramalabbet două reprezentaţii cu piesa „Waxing West” a Savianei Stănescu. Produsă în 2007 de către La MaMa E.T.C. şi East Coast Artists, piesa a fost premiată de către The New York Innovative Theatre Foundation. În acelaşi an fost jucată în cadrul Festivalului de Teatru de la Sibiu, precum şi la Teatrul Act din Bucureşti.

Evenimentul face parte din programul Institutului Cultural Român de la Stockholm de promovare a dramaturgiei contemporane româneşti în Suedia. În cadrul acestui program, în toamna lui 2008 a avut loc tot la Dramalabbet premiera unei alte piese a Savianei Stănescu, „White Embers”, considerată de presa de specialitate drept o prezenţă inedită şi incitantă pe scena suedeză. Tot atunci s-au desfăşurat mai multe evenimente conexe, printre care o seară de lecturi de piese româneşti şi o discuţie între Saviana Stănescu şi dramaturgul suedez America Vera-Zavala.

În paralel cu turneul La MaMa E.T.C. va avea loc şi un workshop de teatru organizat de către Institutului Cultural Român de la Stockholm în colaborare cu Dramalabbet. La acesta vor participa Saviana Stănescu, Gianina Cărbunariu, precum şi trei tineri dramaturgi suedezi.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook