Arhiva pentru august, 2021

 31 august 2021

Dante – 700

În 2021 se împlinesc 700 de ani de la moartea poetului, filosofului și omului politic Dante Alighieri, personalitate complexă a culturii europene şi universale. Cu această ocazie, Muzeul Național al Literaturii Române în parteneriat cu Academia Română, Biblioteca Academiei Române, Institutul Cultural Român, Romfilatelia şi Teatrul Nottara organizează expoziţia-eveniment „Dante – 700″/ „Pentru a revedea stelele” (Ilustratori români ai operei lui Dante – Mac Constantinescu şi Marcel Chirnoagă – incunabule și ediții rare), „Colocviul internaţional Dante Alighieri – 700”, precum şi spectacolul „Călătoria lui Dante”, recital extraordinar al actorului Emil Boroghină.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Ziua Limbii Române în reprezentanțe: cursuri, muzică, film, expoziții, teatru și conferințe

Ziua Limbii Române este sărbătorită și în 2021, la data de 31 august, în reprezentanțele Institutului Cultural Român prin cursuri, muzică, expoziții, filme românești, publicații sau evenimente online.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Next Level

Pasiunea pentru tatuaje, muzica rock de calitate, dar și pentru creație muzicală, a dus la nașterea celui mai nou single Next Level Tattoo Family intitulat „Next Level”, ce aduce împreună 6 dintre cei mai titrați artiști din România într-o colaborare muzicală cum nu ne-am aștepta.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Elizabeth Waters: Mitul emisferei stângi versus emisfera dreaptă

Creierul uman este evident împărțit în emisfera stângă și emisfera dreaptă. Această structură a inspirat una dintre cele mai persistente idei legate de creier: emisfera stângă controlează logica, iar emisfera dreaptă controlează creativitatea. Și totuși, acesta este un mit, nesusținut de dovezi științifice. Așadar, cum s-a născut această idee și unde anume este greșită? Elizabeth Waters analizează această concepție eronată ce durează de atâta timp. Lecție de Elizabeth Waters, animație de Daniel Gray.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 30 august 2021

Central European Film Festival Timișoara, ediția a V-a

În perioada 1-5 septembrie 2021, Central European Film Festival cheamă publicul la cea de-a cincea ediție a evenimentului „Noua realitate”, în mai multe spații din Timișoara (Aula Magna a Universității de Vest, Garnizoană, Grădina de Vară). În aceste momente, în care realitatea cotidiană e supraîncărcată de schimbări, suntem apostolii unei noi realități, una a ficțiunii prin film. Tema din acest an, „Noua realitate”, este o temă care este deschisă jocului imaginației cu realitatea. Imposibilul imposibil vs. imposibilul posibil.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Lucrarea „George Enescu” de Corneliu Baba, expusă acum în Galeria Națională

Începând cu data de 1 septembrie 2021 în Galeria Națională de Artă Românească Modernă este expusă lucrarea intitulată „George Enescu” avându-l autor pe Corneliu Baba, alături de altă lucrare cu trimitere la universul enescian „Natură statică cu vioară”. Cele două tablouri sunt prezentate pe durata Festivalului Internațional George Enescu cu care Muzeul Național de Artă al României este partener, o parte dintre concerte desfășurându-se în sala Auditorium a muzeului.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Aceasta este arhiva pentru luna august 2021.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

august 2021
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii