Arhiva pentru ianuarie 31st, 2020

 31 ianuarie 2020

Suntem ce sunt amintirile noastre

Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București lansează o serie de evenimente dedicate oamenilor de teatru ce au ales să-și dedice viața scenei și publicului spectator. Un prim eveniment de acest gen are loc pe vineri, 31 ianuarie 2020, de la ora 18:00, la Librarium (librăria din spatele Casei de Bilete TNB) pentru a reconstrui amintiri când se împlinesc 83 de ani de la nașterea actorului Marin Moraru. Cu costume și obiecte de recuzită din muzeul Teatrului Național la eveniment participă Lucia Popescu Moraru, Dorina Lazăr, Marian Râlea, Mihai Călin, Monica Davidescu, Vladimir Găitan, George Mihăiță, Constantin Cotimanis, Simona Bondoc, Traian Stănescu. Discuția este moderată de jurnalista Maria Capelos. Intrarea la eveniment este liberă.

Marin Moraru se amuza când cineva se referea la el ca la un monstru sacru. Toți prietenii din copilărie îi spuneau Marinuș. A muncit din convingere și a considerat meseria aleasă ca fiind cea mai frumoasă. Nu a lipsit niciodată de la o repetiție iar dovada dragostei sale pentru meseria de actor a constat în cei 55 de ani oferiți scenei și ecranului.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Cerule

Liviu Teodorescu începe anul 2020 cu o piesa manifest, „Cerule”, featuring excentrica Bruja. „Cerule” reîntregește ideea că omul trebuie să rămână într-o strânsă legătură cu mediul încojurător și cu tot ce oferă acesta. Muzica și textul piesei au fost realizate de Liviu Teodorescu, alături de Bruja și Iulia Iacob, pentru producție a lucrat cu Ionuț Vasilache, iar mix & master-ul a fost dealizat de Max Kissaru.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Jill Dash: De ce ar trebui să citești „Împăratul muștelor” de William Golding?

Fiind martor al atrocităților din cel de-al Doilea Război Mondial, William Golding începuse să își piardă treptat încrederea în umanitate. Mai târziu, în timpul Războiului Rece, în timp ce superputerile începeau să se amenințe cu anihilarea nucleară reciprocă, el s-a văzut forțat de împrejurări să își pună întrebări profunde privind natura umană și violența în general. Aceste întrebări au inspirat primul roman al lui Golding: „Împăratul muștelor”.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Aceasta este arhiva pentru ziua 31 ianuarie 2020.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

ianuarie 2020
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii