Arhiva pentru ianuarie 6th, 2020

 6 ianuarie 2020

„A patra Parcă” de Dimitrie Anghel

Harnice, posomorite și sinistre torc cele trei surori la lumina lividă a opaițului ce le luminează. Severă ține una în mâna-i vestejită furca fatală, cu lâna albă și neagră din care scapătă un fir de întuneric și altul de lumină; cu luare-aminte învârtește cealaltă fusul neastâmpărat pe care vine să se cercuiască firul; implacabilă și nerăbdătoare așteaptă ce-a de-a treia cu ascuțita-i foarfecă gata să întrerupă deșirul.

O vorbă nu-și spun, căci ce-ar putea sa-și spună? Un zâmbet nu schimbă, căci gurile lor nu-s făcute să zâmbească; o înduioșare nu trece în ochii lor, căci ele n-au vreme să se înduioșeze. În albul lor veștmânt, pe care joacă lumina albastrului opaiț ca pe niște giulgiuri, cele ce n-au cunoscut divinul farmec al tinereții, nici bucuria ce-o resimte frumusețea în fața oglinzii, nici reveriile dulci ce le dă amorul, torc înainte nesfârșita lână ce-o scapătă caierul înfrățind firul de lumină și firul de întuneric pe care așteaptă să-l taie recele fier al foarfecei…

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Lacătul şi femeia

Videoclipul cântecului interpretat de Lidia Buble

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Rana Abdelhamid: 3 lecții despre crearea unei mișcări globale de la un pionier al autoapărării

La 16 ani, Rana Abdelhamid a început să le învețe tehnici de autoapărare pe fetele și femeile din cartierul ei. Aproape 10 ani mai târziu, aceste cursuri locale au devenit programul Malikah: o rețea globală care asigură siguranță, putere și solidaritate pentru femei. Cum a făcut asta? Rana Abdelhamid ne împărtășește cele trei ingrediente de bază pentru a construi o mișcare globală de la zero.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Aceasta este arhiva pentru ziua 6 ianuarie 2020.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

ianuarie 2020
L Ma Mi J V S D
« dec.   feb. »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii