Arhiva pentru ianuarie 1st, 2020

 1 ianuarie 2020

„Ioan Slavici” de George Topîrceanu

Cu Slavici a dispărut cel din urmă sol, întârziat printre noi, al unei generații strălucite de scriitori, al literaturii de dincolo de Sămănătorul, cea din urmă legătură vie, peste decenii, cu vechea tradiție literară. Bătrânul părea lăsat anume în urmă de către ceilalți, sentinelă de ariergardă, să privească în juru-i, senin și treaz până la sfârșit, ca să poată duce din lumea aceasta a noastră vestea supremă marilor lui prieteni, trecuți de mult în împărăția liniștii.

Puțini cititori de literatură românească din generația lui l-au prețuit de la-nceput și l-au urmărit cu dragoste. Dar cititorii mai tineri, de azi, ori nu-l cunosc deloc, ori îl cunosc prea puțin, din ultimele lui scrieri, de aceea nu-l prețuiesc cum se cuvine. Căci opera literară a lui Slavici a fost cam inegală: ca să trăiască zi cu zi, scriitorul a fost nevoit să producă necontenit și, desigur, nu s-a oprit la vreme.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Dependent

Videoclipul cântecului interpretat de Randi

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Doug Roble: Oameni digitali care arată exact ca noi

Într-un excelent discurs demonstrativ, cercetătorul-programator Doug Roble ni-l prezintă pe „DigiDoug”: o redare digitală 3D a propriei figuri, care merge până la nivelul de detaliu al porilor și ridurilor. Bazându-se pe un echipament de captare a mișcării inerțiale, rețele neuronale complexe și o enormă cantitate de informații, DigiDoug redă emoțiile adevăratului Doug (până și vascularizația feței și cum își mișcă sprâncenele) în detalii izbitoare. Veți afla mai multe despre cum a fost construită această tehnologie, precum și aplicabilitatea ei în filme, asistență virtuală și așa mai departe.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Aceasta este arhiva pentru ziua 1 ianuarie 2020.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

ianuarie 2020
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii