Arhiva pentru august 20th, 2019

 20 august 2019

„După furtună” de Urmuz

Ploaia încetase și ultimele rămășițe de nouri se împrăștiaseră cu totul… Cu vestmintele ude și părul în dezordine, rătăcea în întunericul nopții căutând un lăcaș de adăpost…

Ajunse, fără să știe, lângă cripta învechită și roasă de vremuri a mânăstirii, de care, apropiindu-se mai cu atenție, o mirosi și o linse de vreo 56 ori în șir, fără să obțină nici un rezultat.

Contrariat, își scoase atunci spada și năvăli în curtea mânăstirii… Fu însă repede înduioșat de privirea blândă a unei găini ce îi ieșise întru întâmpinare și care, cu un gest timid, dar plin de caritate creștină, îl pofti să aștepte câteva momente în cancelarie… Calmat puțin câte puțin, apoi emoționat până la lacrimi și cuprins de fiorii pocăinței, renunță el pentru totdeauna la orice planuri de răzbunare și, după ce sărută găina pe frunte și o puse la păstrare în loc sigur, se apucă de mătură toate chiliile și le frecă scândurile cu moloz.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Lover

Cu puțin timp înainte de marea lansare a materialului „Lover”, Taylor Swift lansează piesa care dă titlul celui de-al șaptelea album al superstarului. Taylor Swift a anunțat lansarea piesei în cadrul ceremoniei de decernare a premiilor Teen Choice, unde a câștigat un Icon Award.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Joelle Rabow Maletis: Psihologia tulburării de stres post-traumatic

Mulți dintre noi vom experimenta un fel de traumă în timpul vieții. Uneori scăpăm fără efecte pe termen lung. Dar pentru milioane de oameni, acele experiențe persistă, cauzând simptome precum flashbackuri, coșmaruri, și gânduri negative care intervin în viața de zi cu zi. Joelle Rabow Maletis explică știința din spatele tulburării de stres post-traumatic sau PTSD. Lecție de Joelle Rabow Maletis, regia de Tomás Pichardo-Espaillat.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Aceasta este arhiva pentru ziua 20 august 2019.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

august 2019
L Ma Mi J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii