Arhiva pentru august 12th, 2019

 12 august 2019

„Pelerinul pasionat” de Dimitrie Anghel

Dimitrie AnghelTeoria dezrădăcinaților lui Barrès nu e totdeauna adevărată. Cel tare, ori de unde ar pleca, fără a privi cu regret peste umăr casa părintească și orașul unde s-a născut, nu va pieri. Nu va pieri când ochii lui vor fi țintiți spre o stea călăuzitoare.

În monstruosul oraș, adevărat Babilon modern, spre care aventurieri și trubaduri, speculanți și hetaire se îndreaptă ca să-și caute norocul, mulți cad striviți, alunecând din ce în ce mai jos, când poate stând în locul lor de baștină ar fi putut fi elemente utile și ar fi fost la adăpostul nevoilor zilnice. Mediocritatea însă e menită oriunde să piară, dar din grămada asta de halucinați și căutători de himere, unii totuși ajung, și atunci strălucirea lor devine mondială. Parisul consacrează și dă aureola aleșilor care au stăruit pentru un ideal și nu și-au întors o clipă ochii de la steaua care i-a călăuzit spre dînsul.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Billie Eilish în clasamentul Billboard’s Alternative Songs

Billie Eilish se alătură lui Alanis Morissette & Sinead O’Connor, devenind cea de-a treia artistă din istorie ce deține mai multe single-uri care au ocupat prima poziție în clasamentul de difuzări al Billboard’s Alternative Songs.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Morgan Vague: Aceste bacterii mănâncă plastic

Oamenii produc 300 de milioane de tone de materiale plastice în fiecare an, dar, în ciuda eforturilor noastre susținute, mai puțin de 10% din această cantitate este reciclată. Există o metodă mai bună de a rezolva problema deșeurilor? Microbiologistul Morgan Vague studiază bacterii care, prin adaptări creative, au dobândit abilitatea neașteptată de a mânca plastic și ne-ar putea ajuta să rezolvăm problema tot mai presantă a poluării.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Aceasta este arhiva pentru ziua 12 august 2019.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

august 2019
L Ma Mi J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii