Arhiva pentru februarie 5th, 2019

 5 februarie 2019

România la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin 2019

Ca şi în anii precedenţi, Institutul Cultural Român din Berlin susţine participarea românească la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin. Lungmetrajul de debut „Monștri”, în regia lui Marius Olteanu a fost selectat în cadrul secţiunii Forum la cea de-a 69-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Berlin. Marius Olteanu semnează atât regia cât şi scenariul peliculei. Imaginea acesteia este semnată de Luchian Ciobanu, scenografia de Alexandra Alma Ungureanu Stroe, montajul de Ioachim Stroe şi design-ul de sunet de Ioan Filip şi Dan Ştefan Rucăreanu. Din distribuţie fac parte Judith State („Sieranevada”), Cristian Popa, Alexandru Potocean şi Şerban Pavlu („Inimi cicatrizate”).

Filmul, o producţie a Parada Film şi Wearebasca, prezintă o zi din viaţa a doi tineri căsătoriţi, pe care familia, societatea, prietenii par că îi iubesc când sunt împreună, dar îi judecă şi resping atunci când sunt pe cont propriu, din cauza nevoilor, convingerilor şi opţiunilor lor de viaţă.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Scena şi tabloul

„Scena și tabloul” este titlul unei noi expoziții dedicate creației artistice a baronului George Löwendal, deschisă în sala Rotonda a Teatrului Național din București în perioada 4 – 20 februarie 2019, cu vernisajul miercuri, 6 februarie 2019, ora 18:00.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Ionuţ Caragea premiat în Franţa

Ionuț Caragea a câştigat în Franţa Premiul pentru poezie „François-Victor Hugo” (fiul lui Victor Hugo), oferit de Societatea Poeţilor Francezi (Société des Poètes Français). Volumul premiat se numeşte „Mon amour abyssal”, a fost publicat în 2018 la editura Stellamaris din Brest, Franţa, și a fost tradus din română în franceză de Amalia Achard, în colaborare cu Pierre-Yves Roubert, lector și corector. Prefața a fost semnată de reputatul critic literar francez Jean-Paul Gavard-Perret, iar referințele critice din volum sunt semnate de prof. univ. dr. Jean-Paul Gavard-Perret, prof. univ. dr. Jacques Bouchard (Canada) și prof. univ. dr. Constantin Frosin (România).


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Amintirile nu mor

„Din iubire poți să faci rai” – cu acest gând începe Nico anul 2019. Artista lansează o piesă de dragoste perfectă pentru luna iubirii care tocmai a început. Piesa „Amintirile nu mor” este compusă de soțul artistei, Laurențiu Matei, versurile sunt semnate de Cristina Stroe alături de Ion Vâlcu. Pentru videoclip, Nico a lucrat cu regizorul Sergiu Nicula (Sega).


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Seyi Oyesola: Un spital din Nigeria

Dr. Seyi Oyesola aruncă o privire obiectivă asupra serviciilor medicale în țările subdezvoltate. Turul foto al unui spital universitar din Nigeria – cu aparatură de joasă tehnologie și ustensile donate – aduce cu sine provocarea de a oferi servicii medicale minime în acel loc.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Aceasta este arhiva pentru ziua 5 februarie 2019.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

februarie 2019
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii