5 februarie 2019

Scena şi tabloul

„Scena și tabloul” este titlul unei noi expoziții dedicate creației artistice a baronului George Löwendal, deschisă în sala Rotonda a Teatrului Național din București în perioada 4 – 20 februarie 2019, cu vernisajul miercuri, 6 februarie 2019, ora 18:00.Conturând un destin artistic lansat în anul înfăptuirii României Mari, 1918, această expoziție focaliza asupra proiectelor de scenografie și costume realizate în perioada 1921-1945 când George Löwendal a activat în cadrul teatrelor din București, Cernăuți, Timișoara, Brăila sau Craiova. Aici a realizat decoruri de mare succes consemnat în presa vremii de contemporani de marcă cum au fost Lucia Demetrius, Petru Comarnescu, Adrian Maniu sau Ionel Jianu. Alături de aceste creații care au văzut luminile rampei sunt expuse desenele în cărbune, de mare virtuozitate, care reprezintă actori din generația de aur a teatrului românesc ca Radu Beligan, Fory Etterle, Dan Botta, Grigore Vasiliu Birlic, Dinu Ianculescu, Ion Manolescu etc.

Finisajul evenimentului are loc în data 20 februarie 2019 cu o conferința susținută de renumitul teatrolog George Banu, care are loc în Sala Media a Teatrului Național București la ora 18:00.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook