5 februarie 2019

Ionuţ Caragea premiat în Franţa

Ionuț Caragea a câştigat în Franţa Premiul pentru poezie „François-Victor Hugo” (fiul lui Victor Hugo), oferit de Societatea Poeţilor Francezi (Société des Poètes Français). Volumul premiat se numeşte „Mon amour abyssal”, a fost publicat în 2018 la editura Stellamaris din Brest, Franţa, și a fost tradus din română în franceză de Amalia Achard, în colaborare cu Pierre-Yves Roubert, lector și corector. Prefața a fost semnată de reputatul critic literar francez Jean-Paul Gavard-Perret, iar referințele critice din volum sunt semnate de prof. univ. dr. Jean-Paul Gavard-Perret, prof. univ. dr. Jacques Bouchard (Canada) și prof. univ. dr. Constantin Frosin (România).



Conectat permanent la sursa infinită de inspirație, prolificul Ionuț Caragea își verifică limitele, trecând cu curaj granițele și căutându-și locul alături de marii poeți ai lumii.

În prefață, Jean-Paul Gavard-Perret spune:

În această carte dragostea și angoasa creează mișcarea perpetuă a lui aici și în altă parte, a frumuseții de azi și a terorii din trecut. Rămâne de văzut ce va face autorul cu astfel de locuri. Între iad și paradis, el, desigur, și-a făcut propria alegere.

Conceptul pentru coperta volumului aparține lui Vlad Turburea.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook