Arhiva pentru mai 23rd, 2018

 23 mai 2018

Elevii tecuceni cuceresc mapamondul

La prima ediţie a Festivalului International al Aforismului pentru românii de pretutindeni organizat de Fundaţia Pelin din Tecuci elevii au constituit o adevărată revelaţie. La întâlnirile cu scriitorii ei au selectat aforisme, le-au comentat şi au realizat după ele inspirate desene.

Impresionat de acest ultim aspect, acad. Naji Naaman din Liban, preşedintele de onoare al manifestării, a promis că tipărește o carte dacă se adună suficiente creaţii de-ale elevilor. Coordonaţi de prof. V. Ghica, profesorii şi elevii s-au apucat serios de treabă. După selecţia de rigoare, a apărut deocamdată în formă digitală cărticica „Gânduri desenate„. Aforismele create de elevi sunt prezentate în şase limbi (română, italiană, franceză, engleză, arabă şi armeană), iar desenele au îmbrăcat diverse culori.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Ce ne spun neuroştiinţele despre creierul nostru

Sâmbătă, 26 mai 2018, la ora 17:00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, suntem atrași în lumea creierului de două cărți ale specialistului în neuroștiințe David Eagleman, „Creierul. Povestea noastră” (traducere de Elena Ciocoiu) și „Incognito” (traducere de Ovidiu Solonar). Viețile secrete ale creierului, publicate la Editura Humanitas, în colecția de știință. Urmează un dialog între prof. dr. Leon Zăgrean, șeful Catedrei de Fiziologie a Univeristății de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, prof. univ. Alexandru Babeș, Facultatea de Biologie, Universitatea București, și Vlad Zografi, coordonatorul colecției de știință a Editurii Humanitas. Discuția este moderată de Corina Negrea, realizator de emisiuni de știință la Radio România Cultural.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Două inimi

Cântecul compus şi interpretat de Feli

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Lucianne Walkowicz: Privește în sus pentru o schimbare

Cât de des vedeți adevărata frumusețe a cerului pe timp de noapte? Lucianne Walkowicz, TED Fellow, ne explică cum poluarea luminoasă distruge experiența extraordinară (și adesea neglijată) de a privi direct cosmosul.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Aceasta este arhiva pentru ziua 23 mai 2018.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

mai 2018
L Ma Mi J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii