Arhiva pentru noiembrie 3rd, 2016

 3 noiembrie 2016

O paranteză în timp

Sâmbătă, 5 noiembrie 2016, ora 17:00, Editura Humanitas Fiction organizează la Librăria Humanitas de la Cişmigiu lansarea romanului „O paranteză în timp”, al celebrei scriitoare britanice Jeanette Winterson, publicat în colecţia „Raftul Denisei”, în cadrul Proiectului Hogarth Shakespeare. Alături de Jeanette Winterson, care participă la eveniment prin Skype, vorbesc Mihaela Anghelescu Irimia, profesor la Catedra de limba şi literatura engleză şi director de studii al Centrului de Studii Culturale Britanice patronat de Universitatea din Bucureşti şi Consiliul Britanic din România, regizorul Victor Ioan Frunză şi traducătoarea Vali Florescu. Moderatorul întâlnirii este criticul literar Andreea Răsuceanu. După dezbatere, talentaţii actori Corina Moise şi Costin Dogioiu interpretează pentru public un fragment din roman.

invit_5nov2016

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Fără armă în linia întâi

După producţii memorabile ca „Inima neînfricată” sau „Apocalypto”, Mel Gibson revine în postura de regizor cu remarcabila poveste adevărată a soldatului care a rămas fidel credinţelor sale pacifiste în ciuda ororilor de pe câmpul de luptă. Trecând de la dragoste, la procese de conştiinţă şi până la brutalitatea scenelor de război, Mel Gibson prezintă din 4 noiembrie 2016, în cinematografele din România, „Fără armă în linia întâi” („Hacksaw Ridge”), o drama emoţionantă despre datorie şi devotament.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Daniel Levitin: Cum să rămâi calm când știi că vei fi stresat

Când ești stresat, abilitățile tale nu sunt la maxim. De fapt, creierul tău a evoluat de-a lungul mileniilor pentru a comanda eliberarea de cortizol în situații stresante, inhibând gândirea rațională, logică, dar, posibil, ajutându-te să supraviețuiesti, să zicem, dacă ai fi atacat de un leu. Specialistul în știința sistemului nervos Daniel Levitin crede că există o metodă prin care se pot evita greșelile critice comise în situații stresante, atunci când gândirea ta devine cețoasă: pre-mortem-ul. „Toți vom greși câteodată” spune acesta. „Ideea este să te gândești dinainte care are putea fi aceste greșeli”.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...


Aceasta este arhiva pentru ziua 3 noiembrie 2016.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

noiembrie 2016
L Ma Mi J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii