Arhiva pentru noiembrie 21st, 2016

 21 noiembrie 2016

230.000 de citate în română, 590.000 în toate limbile

De această dată, „planetele” s-au aliniat frumos. Şi mai este puţin până la uluitorul 600.000!

Mai mult: după ce tocmai depăşise 10.000 de definiţii, secţiunea Enciclopedie a depăşit şi 3.000 de termeni.

Cu această ocazie, secţiunea Aforisme a primit propriul index de definiţii aforistice (indexul alfabetic este sus). Este încă un pas pentru promovarea aforisticii în România.

Baza de date de la Citatepedia este uriaşă şi a acumulat multe informaţii utile, unele mai puţin vizibile pe site. Acestea permit analize care, deşi mai puţin interesante pentru publicul larg, pot conduce la proiecte colaterale. În acest sens, am dezvoltat câteva facilităţi de administrare. De aici au apărut şi câteva idei prin care Citatepedia se poate îmbunătăţi în viitor.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 2 voturi
Încarc...
 

Enigma Rikyu

Librăria Humanitas de la Cişmigiu organizează marţi, 22 noiembrie 2016, de la ora 19:00, o seară japoneză dedicată romanului „Enigma Rikyu” de Kenichi Yamamoto, câştigător al prestigiosului premiu literar Naoki în 2009, care aduce în prim-plan viaţă şi moartea, prin ritualul seppuku, a marelui maestru de ceai Sen no Rikyu. La eveniment vorbesc doamna Mayo Nishiike, ataşat cultural al Ambasadei Japoniei în România, Dana Pîrvan-Jenaru, critic literar, Doru Căstăian, profesor şi editor Bookhub.ro şi Şerban Georgescu, coordonatorul Centrului de Studii Romano-Japoneze „Angela Hondru” din cadrul Universităţii Româno-Americane. În partea a doua a întâlnirii în librărie se recrează atmosfera dintr-o cameră de ceai japoneză. Demonstraţia de ceremonia ceaiului pe tatami este realizată de Andreea Stâncă, cu participarea extraordinară a doamnei Sachiko Ishii, soţia ambasadorului Japoniei în România. Moderatorul serii este Denisa Comănescu, director general al Editurii Humanitas Fiction.

invit_22nov2016

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Aromă de iarnă

Ana Baniciu revine în atenţia noastră cu un nou single. Fosta componentă a trupei Lala Band lansează o piesă emoţionantă cu un mesaj puternic, o piesă ce reflectă una dintre experienţele pe care Ana le-a trăit de curând. „Aromă de iarnă” este o piesă emoţionantă care înfăţişează o poveste de dragoste nefericită, o poveste în care sentimentele sunt trădate. Tânăra artistă şi-a pus toate trăirile legate de această experienţă pe hârtie şi ne-a oferit o piesă de stare.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Andrew Youn: 3 argumente că putem câştiga lupta împotriva sărăciei

Jumătate din cei mai săraci oameni ai lumii au ceva în comun: sunt mici agricultori. În acest discurs revelator, activistul Andrew Youn arată cum gruparea sa, One Acre Fund, ajută acești agricultori să scape de sărăcie, livrându-le servicii agricole susținătoare de viață, care sunt deja folosite peste tot în lume. Începe să urmărești acest discurs crezând că nu vom putea niciodată să eradicăm foametea și sărăcia extremă și pleacă cu o nouă înțelegere a celor mai mari probleme ale lumii.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Aceasta este arhiva pentru ziua 21 noiembrie 2016.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

noiembrie 2016
L Ma Mi J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii