Arhiva pentru noiembrie 1st, 2016

 1 noiembrie 2016

Lirica românească la Festivalul de Literatură de la Stockholm

Aflat la a patra ediție, Festivalul de Literatură de la Stockholm (Stockholm Literature) s-a desfășurat în perioada 28-30 octombrie 2016. Festivalul, care are loc la Moderna Museet (Muzeul de Artă Modernă) din Stockholm aduce laolaltă scriitori, traducători, artiști și actori și crează un dialog între textele literare prezentate și expozițiile permanente și temporare ale muzeului. Festivalul este organizat de către asociaţia Stockholm Literature în parteneriat cu Muzeul de Artă Modernă al oraşului Stockholm şi alţi parteneri locali, precum Teatrul Dramatic Regal și editura Tranan.

Printre invitaţii ediţiei din acest an s-au numărat: Ngũgĩ wa Thiong’o (Kenia/SUA), Samanta Schweblin (Argentina/Germania), Saša Stanišić (Bosnia/Germania), Dorit Rabinyan (Israel), Almudena Grandes (Spania), Don DeLillo (SUA), Jamaica Kincaid (Antigua/SUA), Hiromi Itō (Japonia/SUA), Monika Fagerholm (Finlanda), Sjón (Islanda) și Hélène Cixous (Algeria/Franța).

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 

Eu lucrez în ascuns…

Sergiu Cioiu recită o poezie de Lucian Vasilescu, din volumul „Viaţa dăunează grav sănătăţii”

SlabAcceptabilOKBunExcelent 4 voturi
Încarc...
 

Raymond Wang: Cum călătoresc bacteriile în avion şi cum le putem opri

Raymond Wang are doar 17 ani, dar deja ajută la construirea unui viitor mai sănătos. Folosind dinamica fluidelor, a creat simulări computerizate ale modului în care aerul circulă în avioane, iar ceea ce a aflat e îngrijorător — când o persoană strănută în avion, curentul de aer ajută la răspândirea agenților patogeni și la alți călători. Wang ne arată o animație memorabilă despre cum un strănut „călătorește” în interiorul unui avion și despre soluția lui premiată: un dispozitiv micuț, în formă de aripioară, care crește cantitatea de aer proaspăt din avion și redirecționează aerul încărcat de patogeni, scoțându-l din circulație.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Aceasta este arhiva pentru ziua 1 noiembrie 2016.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

noiembrie 2016
L Ma Mi J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii