9 decembrie 2019

O dimineață de iubire pură

Editura Humanitas Fiction invită pasionații de lectură la Librăria Humanitas de la Cişmigiu miercuri, 11 decembrie 2019, ora 19:00, la o seară japoneză dedicată volumului de povestiri „O dimineață de iubire pură” de Yukio Mishima, recent apărut în colecţia Raftul Denisei, coordonată de Denisa Comănescu, bestseller al editurii la Gaudeamus 2019. La întâlnire participă Mio Sekiya, ataşatul cultural al Ambasadei Japoniei în România, Matei Oprina, jurnalist, Andreea Sion, traducătoarea volumului, și Mirela Murgescu, istoric. Şerban Georgescu, coordonatorul Centrului de Studii Româno-Japoneze „Angela Hondru”, este moderatorul întâlnirii.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 15 decembrie 2015

După banchet

Librăria Humanitas de la Cişmigiu îi aşteaptă pe cei interesaţi miercuri, 16 decembrie 2015, de la ora 19:00, la lansarea romanului „După banchet” de Yukio Mishima, recent apărut în colecţia „Raftul Denisei”, traducere de Stanca Cionca. La eveniment participă Angela Drăgan, Magda Ciubancan, Ichiro Yuki, Şerban Georgescu şi Denisa Comănescu, director general Humanitas Fiction. În partea a doua a serii se discută despre reguli de etichetă la întâlniri festive în Japonia şi despre gastronomia japoneză.

invit-16dec2015

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 3 februarie 2011

După banchet

După banchet„După banchet”, de Yukio Mishima – o lectură lipsită de entuziasm (imputabilă într-o oarecare măsură, bănuiesc, şi traducerii). Acest etern candidat la Premiul Nobel, Yukio Mishima, descrie o mezalianţă din Japonia contemporană, la o vârstă care este mai aproape de apus decât de răsărit.

Dacă nu ar fi la mijloc o căsătorie, care îndeobşte este asociată cu iubirea, s-ar putea foarte bine crede că este descris un registru contabil: investiţiile financiare, sentimentale, de diligenţă ale unei femei care, după ce se împăcase cu propria singurătate, descoperă bărbatul care îi poate asigura un mormânt onorabil. Această abordare lucidă a imaginii propriei morţi îi dinamizează la suprafaţă viaţa şi, deşi parcurge un traseu de un banal ucigător al relaţiei maritale, încheiate oricum târziu, se dovedeşte că în acest fel îşi capitalizează revelaţia propriului nivel de conştiinţă.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 4 voturi
Încarc...
 20 februarie 2009

Calea samuraiului astăzi

Calea samuraiului astăziLa Humanitas Multimedia a apărut pe dublu CD audiobook-ul „Calea samuraiului astăzi” de Yukio Mishima, în lectura lui Constantin Codrescu.

Yukio Mishima spunea: „Viaţa nu durează decât o clipă. Trebuie să o trăieşti făcând ceea ce îţi place. În această lume trecătoare ca un vis, să trăieşti în mizerie făcând ceea ce îţi displace e curată nebunie.”

Un fragment audio:


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

aprilie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii