15 decembrie 2015

După banchet

Librăria Humanitas de la Cişmigiu îi aşteaptă pe cei interesaţi miercuri, 16 decembrie 2015, de la ora 19:00, la lansarea romanului „După banchet” de Yukio Mishima, recent apărut în colecţia „Raftul Denisei”, traducere de Stanca Cionca. La eveniment participă Angela Drăgan, Magda Ciubancan, Ichiro Yuki, Şerban Georgescu şi Denisa Comănescu, director general Humanitas Fiction. În partea a doua a serii se discută despre reguli de etichetă la întâlniri festive în Japonia şi despre gastronomia japoneză.

invit-16dec2015

Accesul la eveniment se face pe baza unei rezervări la numărul de telefon 021.3114001 sau la adresa de email cismigiu@humanitas.ro, în limita celor 80 de locuri disponibile, până la data de 16 decembrie, ora 18:30.

Considerat unul dintre cele mai bune romane ale lui Yukio Mishima, „După banchet” se remarcă prin pătrunzătoarea explorare a caracterului omenesc şi prin atenta observaţie realistă.

Kazu, proprietara unui mare restaurant din Tokyo, o femeie încă atrăgătoare la cei cincizeci de ani ai săi, duce o viaţă împăcată, tihnită, când, cu ocazia unei reuniuni a foştilor ambasadori ai Japoniei, îl întâlneşte pe Noguchi, de care o va lega o dragoste matură, ce promite un deznodământ fericit.

După căsătorie, Noguchi se va implica din nou în viaţa politică, iar Kazu îl va susţine în campania electorală, atât financiar, cât şi prin prezenţa ei în mijlocul oamenilor, însă, în ciuda eforturilor celor doi, Noguchi va pierde alegerile, iar Kazu, restaurantul. Acest eşec va deschide răni dureroase, scoţând la iveală adevăruri din trecut, iar iubirea celor doi va fi pusă la încercare. Kazu va fi nevoită să aleagă între o căsnicie „ca un cavou“, alături de un soţ dintr-o familie aristocratică, şi revenirea la vechea ei viaţă.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook