22 martie 2016

Nobila doamnă din Yodo

Miercuri, 23 martie 2016, de la ora 19:00, Editura Humanitas Fiction îi invită pe cei pasionaţi de Japonia la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, pentru o seară dedicată romanului istoric „Nobila doamnă din Yodo” de Yasushi Inoue, recent apărut în colecţia „Raftul Denisei”.

invitaţie

Roman istoric amplu, „Nobila doamnă din Yodo” reconstituie destinul unei femei legendare, al cărei curaj e întrecut numai de ambiţie. Povestea curtezanei Chacha se desfăşoară pe fundalul celei de-a doua jumătăţi a violentului secol al XVI-lea, când lupta pentru putere a clanurilor atinsese apogeul. Istoria făurită de bărbaţi este privită prin ochii eroinei principale, în al cărei portret Inoue îşi arată adevărata măsură a talentului.

Fiica unui senior feudal omorât în luptele dintre clanuri, Chacha devine, prin uniunea cu puternicul Hideyoshi (ucigaşul tatălui şi al fratelui ei), o figură centrală în complicatul joc politic ce va duce la unificarea ţării Soarelui-Răsare. Însă ambiţia nemăsurată a lui Chacha se hrăneşte din dragostea pentru fiul său, iar ea, ajutată de ultimii vasali loiali, îşi va înfrunta până la capăt destinul cu demnitate şi neînfricare.

La evenimentul dedicat romanului „Nobila doamnă din Yodo” participă Nobumitsu Takamatsu, ataşatul cultural al Ambasadei Japoniei în România, Magdalena Ciubancan, traducătoarea volumului, Mirela Murgescu, istoric, Bedros Horasangian, scriitor, şi Şerban Georgescu, coordonatorul Centrului de Studii Romano-Japoneze „Angela Hondru”. Moderatorul întâlnirii este Denisa Comănescu, directorul general al Editurii Humanitas Fiction.

În partea a doua a evenimentului este prezentat costumul tradiţional de luptă al vechilor samurai.

Accesul se face pe baza unei rezervări la numărul de telefon 021.3114001 sau la adresa de email cismigiu@humanitas.ro, în limita celor 100 de locuri disponibile, până la data de 23 martie, ora 18:30.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook