14 octombrie 2019

Giacomo Casanova. Sonata inimilor frânte

Editura Humanitas Fiction invită cititorii miercuri, 16 octombrie 2019, de la ora 19:00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu. la o seară dedicată romanului „Giacomo Casanova. Sonata inimilor frânte” de Matteo Strukul, tradus recent de Gabriela Lungu în colecția Raftul Denisei, coordonată de Denisa Comănescu. Alături de scriitorul Matteo Strukul, care participă prin Skype la eveniment, prezintă cartea Smaranda Bratu Elian și Oana Șălișteanu, reputate italieniste, și Monica Neațu, istoric şi lector al Fundaţiei Calea Victoriei. În partea a doua a evenimentului, actorul Marius Stănescu, care l-a interpretat strălucit pe Casanova, citește un fragment din roman.



Combinând elementele romanului istoric și de aventuri cu cele ale romanului libertin și apelând la o documentare solidă pentru a susține ficțiunea, Matteo Strukul îmbogățește cu tușe inedite portretul lui Giacomo Casanova, cel mai faimos seducător din istorie. Eroul său este un iubitor al cărților și teatrului, călător, alchimist, o figură extrem de complexă și de interesantă.

În 1775, proaspăt întors la Veneția, iubit și urât deopotrivă de cetățenii Serenissimei Republici, Giacomo Casanova o întâlnește pe duplicitara contesă austriacă Margarethe von Steinberg, care-i propune s-o cucerească pe tânăra și virtuoasa Francesca, fiica nobilului Niccolò Erizzo. Crezându-se infailibil, seducătorul acceptă, știind că își va afla răsplata în brațele senzualei contese. Dar inima lui rece se va dovedi vulnerabilă, iar pariul libertin ce anunța un palpitant joc amoros maschează un complot politic. Când Casanova își dă seama, nu mai există cale de întoarcere.

La Stampa consemnează:

Strukul știe să povestească, iar viața lui Casanova este ea însăși o poveste deschisă. El reușește să scrie o istorie bine calibrată între realitate, fantezie și utopie, pe paginile albe ale unui trecut în care anumite întâmplări ar fi putut avea loc cu adevărat.

Accesul este gratuit, în limita locurilor disponibile, pe baza unei rezervări prin Eventbook.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook