4 februarie 2020

Călăreţul cu şoim

Editura Humanitas Fiction invită publicul miercuri, 5 februarie 2020, ora 19:00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la o seară dedicată lui Ismail Kadare și volumului de nuvele „Călăreţul cu şoim„, patru incursiuni exemplare în lumea absurdului totalitar, recent apărut în colecția Raftul Denisei, coordonată de Denisa Comănescu. Despre acest volum vorbesc Ana Barton, scriitoare, Simona Preda, critic literar, Marius Dobrescu, traducătorul volumului și Vlad Zografi, scriitor și senior editor Humanitas. Moderatorul întâlnirii este Denisa Comănescu, director general Humanitas Fiction.



În „Călărețul cu șoim”, nuvela care dă titlul volumului, tabloul care împodobește salonul contelui Ciano din casa de vânătoare de la Lezha, în Albania, declanșează un funest și inexplicabil șir de violențe, iar blestemul său îi lovește întâi pe fasciștii italieni și apoi pe mai-marii regimului comunist de la Tirana. Cu Povestea Uniunii Scriitorilor din Albania, în fața oglinzii unei femei, Iarna la cafeneaua Riviera și Zborul cocorului pătrundem în intimitatea aparatului represiv albanez care macină, printre monstruoasele sale roți dințate, conștiințe și destine. Scrise la persoana întâi, aceste ultime trei proze au toate ingredientele ficțiunii lui Ismail Kadare: claritate, putere de analiză și un sarcasm inegalabil și amar.

Publicația Elle consemnează:

Situația ideală în literatură este atunci când citești o carte abia apărută și înțelegi că va deveni un text clasic. Aceasta se întâmplă cu Povestea Uniunii Scriitorilor din Albania, în fața oglinzii unei femei, care-i aparține unuia dintre marii scriitori în viață: Ismail Kadare.

Accesul este gratuit, în limita locurilor disponibile, pe baza unei rezervări prin Eventbook.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook