11 decembrie 2019

Festivalul Internațional de Psihanaliză și Film „Ecranul și Divanul”

Joi, 12 decembrie 2019, începe ediția 8 & ½ a Festivalului Internațional de Psihanaliză și Film “Ecranul și Divanul”. Ediția se desfășoară până duminică, 15 decembrie 2019 și include producții noi, pentru toate vârstele. Ediția de anul acesta stă sub semnul Zeului Cronos, iar invitatul special la proiecții este Andrea Sabbadini, directorul European Psycholoanalytic Film Festival (Londra, Marea Britanie), festivalul de la care s-a inspirat Irina-Margareta Nistor pentru a aduce publicului român mixul dintre film și psihanaliză.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 29 septembrie 2016

Julieta

„Julieta”, lungmetrajul lui Pedro Almodóvar, este propunerea Spaniei pentru nominalizările la categoria Cel mai bun film într-o limbă străină, alta decât engleza a premiilor Oscar 2017. Filmul este lansat în cinematografele românești pe 30 septembrie 2016. În rolurile principale joacă actorii Adriana Ugarte, Emma Suárez, Daniel Grao, Rossy de Palma și Michelle Jenner.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 9 mai 2016

România la Festivalul de film de la Cannes 2016

Cinematografia românească este reprezentată la Festivalul de film de la Cannes din 11-21 mai 2016. Anul acesta pare să fie cea mai consistentă prezență românească din istoria Cannes-ului.

Standul românesc din „Marché du Film” este organizat de Centrul Național al Cinematografiei împreună cu Ministerul Culturii și are ca scop principal promovarea cinematografiei românești pe plan internațional. Standul furnizează informații la zi despre industria românească de film și pune în legătură cineaști români cu industria internațională de cinema, cu instituții străine, organizații, sau companii de producție și de distribuție. România este totodată promovată ca un partener ce poate furniza servicii de producție prin intermediul studiourilor cinematografice și al echipelor de producție din țară.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 6 iunie 2013

Amanţii pasageri

„Amanţii pasageri” („Los amantes pasajeros”), cel mai recent film al lui Pedro Almodóvar, a deschis Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF), ediţia a 12-a. În ciuda vremii neprietenoase, comedia lui Almodóvar a strâns în Piaţa Unirii din Cluj peste 1.600 de spectatori la vizionarea în aer liber. Premiera oficială are loc vineri, 7 iunie 2013, la Cinema Studio din București. În aceeaşi zi, pelicula va intra în mai multe cinematografe din întreaga ţară: în București, la Studio, Elvire Popesco, Hollywood Multiplex, Movieplex Cinema Plaza, Grand Cinema Digiplex (Băneasa), NCCR (MȚR), Cinemateca Union, Patria, Europa, Cinema City Cotroceni (AFI), Cinema City Sun Plaza; în Cluj, Arad, și Ploiești, la Cinema City; în Craiova, la cinema Modern și în Călărași, la Orizont.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 9 noiembrie 2011

Pielea în care trăiesc

Cel mai recent film al lui Pedro Almodóvar, și probabil printre cele mai controversate, „Pielea în care trăiesc” („La piel que habito”) a avut premiera internațională la Cannes, în Competiția oficială din mai 2011, și va rula în cinematografele din România din 11 noiembrie 2011. În rolurile principale apar Antonio Banderas și Elena Anaya. În prima săptămână pe ecrane (11–17 noiembrie), filmul va rula la Studio, Hollywood Multiplex, Grand Cinema Digiplex, Cinema City Cotroceni, Cinema City Sun Plaza, Glendale Studio, Cityplex, The Light Cinema – în București, Cinema City – în Cluj și Cityplex – în Constanța și Brașov. În perioada următoare filmul va ajunge în toată țara.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 30 mai 2011

Filmele de la Cannes vin şi în România

Câştigătorul Marelui Premiu de la Cannes de anul acesta, „Le gamin au velo” al fraţilor Dardenne, va fi distribuit în România în 2012, precedat de unul dintre cele mai discutate filme de la Cannes, „Melancholia” lui Lars Von Trier (Premiul pentru cea mai bună interpretare feminină – Kirsten Dunst) şi de lungmetrajul care a primit Premiului Juriului, „Poliss”, în regia lui Maiwenn le Besco. Alături de cele trei pelicule premiate, Independenţa Film va distribui alte patru filme din competiţia oficială: „Le Havre”, de Aki Kaurismaki, câştigător al Premiului FIPRESCI (premiul criticii internaţionale de film), „Habemus Papam”, al lui Nanni Moretti, şi mult-aşteptatele „La Source de femmes”, în regia lui Radu Mihăileanu, şi „La Piel que habito”, al lui Pedro Almodóvar.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

martie 2024
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii