6 iunie 2013

Amanţii pasageri

„Amanţii pasageri” („Los amantes pasajeros”), cel mai recent film al lui Pedro Almodóvar, a deschis Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF), ediţia a 12-a. În ciuda vremii neprietenoase, comedia lui Almodóvar a strâns în Piaţa Unirii din Cluj peste 1.600 de spectatori la vizionarea în aer liber. Premiera oficială are loc vineri, 7 iunie 2013, la Cinema Studio din București. În aceeaşi zi, pelicula va intra în mai multe cinematografe din întreaga ţară: în București, la Studio, Elvire Popesco, Hollywood Multiplex, Movieplex Cinema Plaza, Grand Cinema Digiplex (Băneasa), NCCR (MȚR), Cinemateca Union, Patria, Europa, Cinema City Cotroceni (AFI), Cinema City Sun Plaza; în Cluj, Arad, și Ploiești, la Cinema City; în Craiova, la cinema Modern și în Călărași, la Orizont.



„Los Amantes Pasajeros” este o comedie “light, very light”, aşa cum o descrie însuşi regizorul Almodóvar. O cursă aeriană cu destinaţia Mexico City are mari probleme tehnice la trenul de aterizare şi este obligată să survoleze aeroportul ore în şir, în imposibilitatea de a ateriza. Atât echipajul, cât şi pasagerii sunt prinşi într-o cursă mortală din care nu pare să existe vreo scăpare fericită. Dacă în orice film american, acesta ar fi începutul unui horror tensionat, în pelicula lui Almodóvar, vecinătatea pericolului declanşează un catharsis general.

În „Los amantes pasajeros” în veţi recunoaşte în primele minute (apariţii cameo) pe celebrii Antonio Banderas şi Penélope Cruz, mai vechi colaboratori ai lui Almodóvar. Regizorul a declarat: “Amândoi au acceptat mici roluri în prima parte a filmului meu. Deşi amândoi sunt foarte ocupaţi, au acceptat să zboare până la Madrid pentru o zi, pentru a filma cele trei scene din film. Mă simt foarte impresionat că sunt chiar ei cei care apar în debutul filmului meu. Pentru mine e ca şi cum doi membri ai familiei mele artistice îmi întâmpină spectatorii la filmul pe care eu îl consider a fi întoarcerea mea la origini, la comedia nebună.”

De asemenea, fanii lui Almodóvar îi vor identifica şi pe alţi actori spanioli preferaţi de marele regizor: pe Paz Vega din „Lucia y sexo” (2001); pe Antonio de la Torre din „Volver” (2006), „Balada triste de trompeta” (2010); pe Javier Cámara din „Lucia y sexo” (2001), „Hable con ella” (2002), „Mala educacion” (2004), „Paris, je t’aime” (2006); pe Carlos Areces din „Balada triste de trompeta” (2010); pe Raúl Arévalo; pe Lola Dueñas din „Volver” (2006), „Hable con ella” (2002), „Mar adentro” (2004); pe Blanca Suárez din „La piel que habito” (2011).

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook