23 martie 2022

Celălalt pe care-l adoram

Institutul Francez din România și Editura Humanitas Fiction așteaptă cititorii miercuri, 23 martie 2022, de la ora 18:00, în sala „Atrium” a Institutului Francez (bd. Dacia nr. 77), la o întâlnire cu scriitoarea Catherine Cusset, autoarea romanului „Celălalt pe care-l adoram„, câștigător al Premiului Goncourt – Alegerea României 2016, apărut în colecția Raftul Denisei. La conferință participă, alături de Catherine Cusset, Gabriela Adameșteanu, scriitoare, Denisa Comănescu, director general al Editurii Humanitas Fiction și Doru Mareș, traducătorul cărții.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 27 ianuarie 2021

Auschwitz, ultima stație

Miercuri, 27 ianuarie 2021, ora 19:30, cu ocazia Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, publicul este invitat să vizioneze lansarea volumului „Auschwitz, ultima stație. Povestea mea din lagăr. 1943-1945″ de Eddy de Wind, o mărturie tulburătoare din iadul de sârmă ghimpată, singura carte scrisă la Auschwitz încă din timpul războiului, recuperată după aproape 75 de ani de la prima ediție și aflată în curs de apariție în peste 30 de țări. Este una dintre cele mai importante cărți care apar în prima jumătate a anului 2021 în colecția Raftul Denisei, coordonată de Denisa Comănescu, traducerea din neerlandeză fiind semnată de Alexa Stoicescu. La întâlnire participă Felicia Waldman, conferențiar universitar la Facultatea de Litere, Universitatea din București, coordonator al Centrului de Studii Ebraice, Cristian Pătrășconiu și Marian Voicu, scriitori și jurnaliști, și Vlad Stroescu, psihiatru. Moderatorul întâlnirii este Denisa Comănescu.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 20 ianuarie 2021

Viitorul amintirilor

Publicul este invitat miercuri, 20 ianuarie 2021, ora 19:30, să vizioneze lansarea volumului de proză scurtă „Viitorul amintirilor” de Italo Svevo, recent apărut în colecția Raftul Denisei, coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea lui Mihai Banciu. La eveniment participă Smaranda Bratu Elian și Bruno Mazzoni, profesori universitari, reputați italieniști și traducători, Mihai Banciu, traducătorul volumului, și Sever Voinescu, redactor-șef „Dilema veche”. Moderatorul întâlnirii este Denisa Comănescu, director al Editurii Humanitas Fiction.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 12 ianuarie 2021

Conacul Slade

Pasionații de lectură sunt inviați miercuri, 13 ianuarie 2021, ora 19:30, să vizioneze online lansarea romanului „Conacul Slade” de David Mitchell, o nouă carte semnată de autorul bestsellerului internațional „Atlasul norilor”, recent apărută în colecția Raftul Denisei, în traducerea lui Mihnea Gafița.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 18 februarie 2020

Din ce este făcut un măr?

Editura Humanitas Fiction invită cititorii la Librăria Humanitas de la Cișmigiu miercuri, 19 februarie 2020, de la ora 19:00, la o seară dedicată lui Amos Oz și volumului „Din ce este făcut un măr? Convorbiri cu Shira Hadad”, recent apărut în seria de autor coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea lui Gheorghe Miletineanu. Despre carte vorbesc Sabina Fati, scriitoare și jurnalistă, Ioana Pârvulescu, scriitoare, și Sever Voinescu, jurnalist și redactor-șef Dilema Veche. Moderatorul întâlnirii este Denisa Comănescu, director general Humanitas Fiction.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 10 februarie 2020

O lungă petală de mare

O lungă petală de mare cel mai recent roman semnat de îndrăgita scriitoare Isabel Allende, „O lungă petală de mare”, o poveste de iubire care străbate mări și continente pe fundalul istoriei zbuciumate a secolului XX, este disponibil din luna februarie și în librăriile din România. Romanul este lansat marți, 11 februarie 2020, ora 19:00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu. Vorbesc Ioana Bâldea Constantinescu, scriitoare și jurnalistă, Marina Constantinescu, filolog, critic de teatru și film și Nona Rapotan, editor coordonator Bookhub.ro. În partea a doua a evenimentului actrița Cristina Casian citește un fragment din roman. Moderatorul întâlnirii este Denisa Comănescu, director general Humanitas Fiction.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

aprilie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii