23 martie 2022

Celălalt pe care-l adoram

Institutul Francez din România și Editura Humanitas Fiction așteaptă cititorii miercuri, 23 martie 2022, de la ora 18:00, în sala „Atrium” a Institutului Francez (bd. Dacia nr. 77), la o întâlnire cu scriitoarea Catherine Cusset, autoarea romanului „Celălalt pe care-l adoram„, câștigător al Premiului Goncourt – Alegerea României 2016, apărut în colecția Raftul Denisei. La conferință participă, alături de Catherine Cusset, Gabriela Adameșteanu, scriitoare, Denisa Comănescu, director general al Editurii Humanitas Fiction și Doru Mareș, traducătorul cărții.



După cinci ani, Catherine Cusset revine în România, la invitația Institutului Francez, pentru o serie de evenimente la București și la Iași, dedicate scriitoarelor de limbă franceză.

În „Celălalt pe care-l adoram„, Catherine Cusset urmărește, cu o lupă halucinantă, parcursul lui Thomas Bulot – fost iubit, devenit prieten apropiat al naratoarei-autoare –, un francez născut la Paris care pleacă să studieze în Statele Unite.

Este povestea unui tânăr exuberant, extrem de inteligent, uneori de o sensibilitate maladivă, amuzant, înconjurat de prieteni, care iubește viața, femeile, literatura – cu precădere pe Proust –, filozofia, filmul, muzica, jazzul – mai ales pe Nina Simone și Léo Ferré –, dar care ajunge, la 39 de ani, să-și pună capăt zilelor într-un orășel din Virginia. Un roman electrizant, scris la persoana a doua singular, care vorbește despre fericire, dragoste, prietenia dintre un bărbat și o femeie, dar și despre eșec, impas, neputința adaptării și depresie, având în plan secund fascinația intelighenției franceze a anilor ’80 pentru New York.

Françoise Dargent consemnează în Le Figaro Littéraire:

Un roman care se parcurge dintr-o suflare, captând de la bun început atenția cititorului, atras în vârtejul existențial al lui Thomas Bulot. Odată ce închizi cartea, nu ai cum să-l uiți.

Evenimentul este urmat de o sesiune de autografe.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook