25 septembrie 2017

Celălalt pe care-l adoram

Scriitoarea franceză Catherine Cusset, câştigătoarea Premiului Liste Goncourt – Le Choix roumain 2016, vine la Bucureşti pentru lansarea ediţiei în limba română a romanului „Celălalt pe care-l adoram„, în traducere de Doru Mareş, recent publicat în colecţia „Raftul Denisei”, la Editura Humanitas Fiction.



În „Celălalt pe care-l adoram„, Catherine Cusset urmăreşte, cu o lupă halucinantă, parcursul lui Thomas Bulot – fost iubit, devenit prieten apropiat al naratoarei-autoare –, un francez născut la Paris care pleacă să studieze în Statele Unite. Este povestea unui tânăr exuberant, extrem de inteligent, uneori de o sensibilitate maladivă, amuzant, înconjurat de prieteni, care iubeşte viaţa, femeile, literatura – cu precădere pe Proust –, filozofia, filmul, muzica, jazzul – mai ales pe Nina Simone şi Léo Ferré –, dar care ajunge, la 39 de ani, să-şi pună capăt zilelor într-un orăşel din Virginia. Un roman electrizant, scris la persoana a doua singular, care vorbeşte despre fericire, dragoste, prietenia dintre un bărbat şi o femeie, dar şi despre eşec, impas, neputinţa adaptării şi depresie, având în plan secund fascinaţia intelighenţiei franceze a anilor ’80 pentru New York.

Françoise Dargent consemnează în Le Figaro littéraire:

Un roman care se parcurge dintr-o suflare, captând de la bun început atenţia cititorului, atras în vârtejul existenţial al lui Thomas Bulot. Odată ce închizi cartea, nu ai cum să-l uiţi.

Programul evenimentelor

Miercuri, 27 septembrie 2017 ora 19:30, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr. 38) are loc loc lansarea romanului „Celălalt pe care-l adoram„, considerat de majoritatea criticilor francezi cel mai bun roman al anului trecut. La lansare participă, alături de Catherine Cusset, Ioana Pârvulescu, scriitoare şi critic literar, Mihaela Dedeoglu, jurnalist cultural şi Adina Diniţoiu, critic literar. Întâlnirea este moderată de Denisa Comănescu, director general al Editurii Humanitas Fiction.

Evenimentul este urmat de o sesiune de autografe. Accesul la eveniment este gratuit în baza unei rezervări prealabile prin Eventbook.

Joi, 28 septembrie 2017, ora 18:30, în sala „Evira Popescu” a Institutului Francez (Bd. Dacia nr. 77), are loc o dezbatere literară cu scriitoarele Catherine Cusset, Luisa Etxenike şi Simona Sora pornind de la romanul „Celălalt pe care-l adoram” de Catherine Cusset.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook