17 mai 2016

Alessandro Baricco vine la Bucureşti

Alessandro Baricco, unul dintre cei mai cunoscuţi şi mai apreciaţi scriitori italieni contemporani, se întâlneşte cu publicul roman pe 17 şi 18 mai 2016 în cadrul a două evenimente organizate de Editura Humanitas Fiction şi de Institutul Italian de Cultură din Bucureşti, cu prilejul anului aniversar „Raftul Denisei – 10 ani”.

invit_18mai2016

Marţi, 17 mai, de la ora 18:00, Alessandro Baricco participă la o dezbatere la Institutul Italian de Cultură din Bucureşti (Aleea Alexandru, nr. 41) alături de directorul acestei instituţii, domnul Ezio Peraro. Evenimentul se desfăşoară în limba italiană. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

Miercuri, 18 mai, de la ora 19:00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bld. Regina Elisabeta, nr.38) are loc lansarea romanului „Mireasa tânără”, recent apărut în colecţia „Raftul Denisei” a editurii Humanitas Fiction, traducere de Gabriela Lungu. Alături de autor participă Ezio Peraro, directorul Institutului Italian de Cultură din Bucureşti, Cătălin Ştefănescu, scriitor şi realizator TV, Gabriela Lungu, traducătoarea romanului, şi Radu Paraschivescu, scriitor, traducător şi senior-editor Humanitas. Întâlnirea este moderată de Denisa Comănescu, director general Humanitas Fiction. Seara se încheie cu o sesiune de autografe. Accesul la acest eveniment se face pe baza unei rezervări la numărul de telefon 021.3114001 sau la adresa de email cismigiu@humanitas.ro, în limita celor 100 de locuri disponibile, până în data de 17 mai, ora 18:30.

Cu magia, delicateţea şi virtuozitatea dintotdeauna ale artei sale, Alessandro Baricco propune în „Mireasa tânără” o neobişnuită poveste de dragoste, între doi tineri meniţi unul altuia încă din copilărie, recreând în acelaşi timp o lume gata să se năruie. Critica italiană a plasat romanul în seria cărţilor de mare succes ale autorului.

În aşteptarea Fiului rătăcitor care i-a fost hărăzit drept soţ, Mireasa tânără este iniţiată în arta iubirii în scene de un splendid erotism difuz. Alături de ea, în centrul naraţiunii lui Baricco trăieşte un personaj colectiv, Familia Fiului, cu figuri paradoxale, de un pitoresc rar întâlnit, din rândul cărora se detaşează Unchiul şi servitorul Modesto. La răstimpuri însă, îşi face apariţia un personaj improbabil şi surprinzător: naratorul, ale cărui nelinişti se materializează în povestea însăşi, conferind cărţii aura reflecţiei asupra meseriei de a scrie.

Lorenzo Mondo se întreabă în La Stampa:

Cum am putea defini romanul „Mireasa tânără” de Alessandro Baricco? O capricioasă şi foarte îndrăzneaţă poveste de dragoste, o fabulă suprareală, o expunere filozofico-libertină? Sau, mai simplu, încercarea unui Narator (inventat de Baricco) care tinde să-şi exorcizeze prin scris obsesiile?

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook