18 februarie 2020

Din ce este făcut un măr?

Editura Humanitas Fiction invită cititorii la Librăria Humanitas de la Cișmigiu miercuri, 19 februarie 2020, de la ora 19:00, la o seară dedicată lui Amos Oz și volumului „Din ce este făcut un măr? Convorbiri cu Shira Hadad”, recent apărut în seria de autor coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea lui Gheorghe Miletineanu. Despre carte vorbesc Sabina Fati, scriitoare și jurnalistă, Ioana Pârvulescu, scriitoare, și Sever Voinescu, jurnalist și redactor-șef Dilema Veche. Moderatorul întâlnirii este Denisa Comănescu, director general Humanitas Fiction.



David Grossman declară:

Amos Oz a fost un om înțelept și generos. Atât cei care au fost suficient de norocoși încât să aibă șansa de a sta la o cafea împreună cu el, cât și cei care nu au avut nicicând prilejul de a-l privi în ochi pot recunoaște clarviziunea cu care a analizat realitatea lumii noastre, profunda sa înțelegere asupra vieții politice și a naturii umane. […] Această carte îl înfățișează exact așa cum îl cunoșteam noi, prietenii lui: deschis și cu un extraordinar simț al umorului și al ironiei.

Amos Oz aruncă o privire retrospectivă asupra întregii sale vieți, aranjând, ca într-un puzzle, momente cruciale ale propriei existențe, pe care le analizează cu multă sinceritate, dintr-o perspectivă profund subiectivă, plină de autenticitate. Subiecte mereu actuale, precum acela al sexualității masculine și feminine, al erotismului, al relațiilor dintre femei și bărbați, al dinamicii de cuplu, dar și teme care țin de contextul lumii literare, de sfera scriiturii, inspirației creatoare și criticii, toate își găsesc locul în convorbirile celor doi, fiind tratate cu o deschidere care va lua adesea cititorul prin surprindere.

Fie secondat, fie pus în dificultate de întrebările editoarei, Amos Oz se dezvăluie pe parcursul celor șase convorbiri cu Shira Hadad, trasând conturul unei povești de viață în care personajul este el însuși, privit din interior, din ipostaze diferite: de copil retras, de adolescent orfan, de tânăr bărbat singur și confuz, de scriitor de succes, de autor criticat, de militant pentru pace, de soț, de tată, de profesor universitar nonconformist, de prieten și coleg. Rezultatul acestui demers este un autoportret complex, expus publicului în toată vulnerabilitatea sa.

Accesul este gratuit, în limita locurilor disponibile, pe baza unei rezervări prin Eventbook.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook