29 noiembrie 2021

… au pus cătușe florilor…

Luni, 29 noiembrie 2021, ora 18:00, în Sala Majestic, publicul este invitat la o triplă aniversare. Teatrul Odeon sărbătorește în acest an 75 de ani de existență și 110 ani de la inaugurarea clădirii din Calea Victoriei, iar cu prilejul împlinirii a 30 de ani de la premiera spectacolului „… au pus cătușe florilor …” de Fernando Arrabal, în traducerea lui Cristian Popescu și Irina Călin și regia lui Alexander Hausvater (29 noiembrie 1991) se lansează un volum dedicat spectacolului, scris de actorul Mugur Arvunescu. Din distribuție fac parte Dan Bădărău, Ionel Mihăilescu, Dragoș Pâslaru, Marius Stănescu, Florin Zamfirescu, Oana Ștefănescu, Simona Gălbenușă, Adriana Trandafir, Carmen Tănase, Camelia Maxim, Mirela Dumitru, Angela Ioan, Constantin Cojocaru, Mugur Arvunescu, Mircea Constantinescu, Laurențiu Lazăr.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 7 iunie 2021

Ludi

Marți, 8 iunie 2021, de la ora 18:00, în Sala Majestic a Teatrului Odeon, are loc, în prezenţa autorului, lansarea romanului „Ludi” de Alexander Hausvater, publicat de Editura Integral. Invitaţi la eveniment sunt Varujan Vosganian și Ioan Cristescu. Participă actorii Angela Ioan, Elvira Deatcu și Marius Stănescu.

Ludi-Odeon-1.jpeg” alt=”” width=”640″ class=”centered” />

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 26 mai 2015

Gala premiilor UNITER 2015

Pe 25 mai 2015, în gala desfăşurată la Teatrul Național din București, s-au decernat Premiile UNITER. Ca de obicei, festivitatea a fost condusă de Ion Caramitru, președintele Uniunii Teatrale din România.

Pentru a XXIII-a ediţie a Galei Premiilor UNITER, juriul de nominalizări a fost alcătuit din criticii de teatru: Monica Andronescu, Mircea Morariu şi Maria Zărnescu. Juriul final, care a decis câştigătorii, a fost format din scenografa Ştefania Cenean, criticul literar Dan C. Mihăilescu, actriţa Valeria Seciu, criticul de teatru Oana Stoica şi regizorul Alexa Visarion.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 28 octombrie 2009

Festivalul Naţional de Teatru 2009

Toată lumea ştie că anul 2009 a fost şi este încă un an dificil pe toate planurile. Cu toate că este mai sărac din punct de vedere financiar în acest an, Festivalul Naţional de Teatru, produs de Uniunea Teatrală din România, îşi păstreză statutul de cel mai important eveniment de gen din România, prin calitatea producţiilor invitate şi prin diversitatea secţiunilor sale.

În perioada 31 octombrie – 8 noiembrie 2009, Festivalul Naţional de Teatru propune un program dens, care invită iubitorul de teatru să facă un maraton de nouă zile. Pe lângă prezentarea celor mai bune spectacole din stagiunea 2008–2009, FNT 2009 include şi un invitat special din străinătate – Compania franceză ”Les Intempestifs” cu spectacolul ”Cântăreaţa cheală” de Eugene Ionesco în regia lui Jean Luc Lagarce, spectacol prezentat în deschiderea festivalului, marcând împlinirea a 100 de ani de la naşterea celebrului dramaturg.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 15 octombrie 2008

Jurnalul lui Dracula

Jurnalul lui DraculaDuminică, 19 octombrie 2008, de la ora 19:00, în Sala Mare a Teatrului de Nord din Satu Mare are loc premiera spectacolului „Jurnalul lui Dracula” de Marin Mincu, adaptarea şi regia Alexander Hausvater.

Spectacolul este realizat după romanul de succes al lui Marin Mincu, „Jurnalul lui Dracula”, despre cea mai cunoscută şi mai controversată personalitate românească a tuturor timpurilor – Vlad Ţepeş – şi despre permanenta stare de asediu în care trăieşte acest popor. Scriind în formă de jurnal, autorul trimite la izvoare istorice credibile, restituind o imagine a lui Dracula fascinantă, tulbure şi sinistră, dar foarte diferită de aceea care ne-a fost transmisă de legendă. Personajul istoric nu are nimic de-a face cu popularul vampir însetat de sânge, care ieşea în nopţile cu lună plină din mormânt. Marin Mincu evocă figura „adevărată” a războinicului de temut, Vlad al III-lea, şi originea „nelegiuirilor” lui, dezvăluindu-ne o neaşteptată imagine a lui Dracula, filosof, umanist, om de o foarte fină cultură europeană, poliglot.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 24 ianuarie 2008

Amoc

În anul 1920, vasul „Oceania” se întoarce în Europa. Mirajul Indiilor – pe unii îi ridică, altora le schimbă soarta. Mai devreme sau mai târziu, tragismul se transformă în destin. Acesta este în câteva cuvinte „Amoc”, un spectacol eveniment pregătit de Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad, ce poartă inconfundabila semnătură a regizorului Alexander Hausvater, cu un scenariu realizat după Stefan Zweig.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

martie 2024
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii