20 ianuarie 2021

Viitorul amintirilor

Publicul este invitat miercuri, 20 ianuarie 2021, ora 19:30, să vizioneze lansarea volumului de proză scurtă „Viitorul amintirilor” de Italo Svevo, recent apărut în colecția Raftul Denisei, coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea lui Mihai Banciu. La eveniment participă Smaranda Bratu Elian și Bruno Mazzoni, profesori universitari, reputați italieniști și traducători, Mihai Banciu, traducătorul volumului, și Sever Voinescu, redactor-șef „Dilema veche”. Moderatorul întâlnirii este Denisa Comănescu, director al Editurii Humanitas Fiction.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 11 noiembrie 2019

Comentarii la prima decadă a lui Titus Livius

Publicul este așteptat marți, 12 noiembrie 2019, ora 19:00, la Librăria Humanitas Kretzulescu, la lansarea primei ediții în limba română a volumului „Comentarii la prima decadă a lui Titus Livius” de Niccolò Machiavelli. O carte fundamentală pentru istoria gândirii politice, „Comentarii la prima decadă a lui Titus Livius” a apărut recent la Editura Humanitas, în colecția Biblioteca italiană, în traducerea lui Gabriel Purghel, cu o prefaţă de Gian Mario Anselmi și o cronologie de Smaranda Bratu Elian. La eveniment vorbesc Andrei Pippidi, Miruna Tătaru-Cazaban, Gabriel Purghel, Corina Anton și Smaranda Bratu Elian.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 29 octombrie 2019

Poezii. În corpul obscur al metamorfozei

Publicul este așteptat joi, 31 octombrie 2019, ora 19:00, la Librăria Cărturești Verona (demisol, strada Pictor Arthur Verona nr. 13–15), la o Seară italiană dedicată antologiei Mario Luzi, „Poezii. În corpul obscur al metamorfozei” („Poesie. Nel corpo oscuro della metamorfosi„), apărută la Editura Humanitas, în colecția Biblioteca italiană, în traducerea și îngrijirea lui Dinu Flămând, cu o introducere de Stefano Verdino. La eveniment vorbesc poetul, criticul literar și eseistul Dinu Flămând, poeta Svetlana Cârstean și Smaranda Bratu Elian, italienist, coordonatorul colecței Biblioteca italiană.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 14 octombrie 2019

Giacomo Casanova. Sonata inimilor frânte

Editura Humanitas Fiction invită cititorii miercuri, 16 octombrie 2019, de la ora 19:00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu. la o seară dedicată romanului „Giacomo Casanova. Sonata inimilor frânte” de Matteo Strukul, tradus recent de Gabriela Lungu în colecția Raftul Denisei, coordonată de Denisa Comănescu. Alături de scriitorul Matteo Strukul, care participă prin Skype la eveniment, prezintă cartea Smaranda Bratu Elian și Oana Șălișteanu, reputate italieniste, și Monica Neațu, istoric şi lector al Fundaţiei Calea Victoriei. În partea a doua a evenimentului, actorul Marius Stănescu, care l-a interpretat strălucit pe Casanova, citește un fragment din roman.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 25 februarie 2019

Ca din întâmplare, femeie

Editura Humanitas Fiction așteaptă publicul la Librăria Humanitas Kretzulescu marți, 26 februarie 2019, ora 19:00, la o „seară italiană” dedicată romanului „Ca din întâmplare, femeie. Regina Cristina a Suediei” de Dario Fo, recent apărut în colecția Raftul Denisei, coordonată de Denisa Comănescu. La eveniment participă Smaranda Bratu Elian reputat italienist, profesor universitar, Laura Grunberg, scriitoare, sociolog şi profesor universitar și Vlad Russo, senior editor Humanitas.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 4 ianuarie 2019

Sidereus nuncius sau Anunţul stelar

Editura Humanitas așteaptă publicul luni, 7 ianuarie 2019, de la ora 19:00, la Librăria Cărturești, Café Verona (Strada Pictor Arthur Verona 13–15), la prima „seară italiană” din 2019, un eveniment dedicat volumului „Sidereus nuncius sau Anunțul stelar” de Galileo Galilei, prima traducere în limba română a lucrării care a schimbat din temelii felul nostru de a privi lumea, apărut recent în colecția Biblioteca italiană, în traducerea lui Gheorghe Stratan.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

mai 2024
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii